ŠIROKI BRIJEG – Tjednima se najavljivao jedan od najvećim i natraženijih svjetskih mjuzikla kako dolazi u Široki Brijeg. Svugdje gdje se pojave i gdje održavaju svoj glazbeno scenski spaktakl, karte su rasprodane unaprijed!

“Josip i čudesne boje njegovih snova” jedan je od najpoznatijih mjuzikla svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber, jedan od nejuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice, ujedno poznat po scenariju za Disneyev animiranI film “Kralj Lavova”.

mjuziklšb2472016_23

To je biblijska je priča ispričana na vrlo neobičan način okićena bojama šarenih glazbenih stilova. Predstava je u cjelosti pjevana. Slikovita, duhovita, romantična, nostagično i zabavna. Priča koja je inspirirana povijesnim radnjama zaogrnuta u 200-tinjak atraktivnih povijesnih kostima.

mjuziklšb2472016_6

Desetine mladih širokobriežana danima se uvježbavalo i pripremalo kako bi sudjelovali u ovoj izuzetno odličnoj predstavi “svjetskog glasa” i time dali svoj doprinos kako bi se prikazala na najbolji način što smo se uvjerili i 24. srpnja u sportskoj dvorani na Pecari, u Širokom Brijegu.

Iako je sve bilo na “visokom nivou” što se predstave tiče, publika izgleda nije bila pretjerano zainteresirana. Ali onih 300-400 posjetitelja što je došlo, vjerujemo kako su uživali u nečemu, doista ne viđenom (bar u Širokom Brijegu) i na trenutak se osjećali kao građani.

Kako je sve to bilo u nedjelu večer, možete pogledati kroz djelić video priloga;

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info