VIDEO: Facebook predstavio VR svijet Horizon

Facebook je predstavio VR aplikaciju pod nazivom Horizon koja se razvija za korisnike samostojećih Oculus Quest VR naočala. Ideja Facebooka je da svi ljubitelji virtualne stvarnosti dobiju pravi VR svijet u kojem se mogu družiti, istraživati i igrati igre korištenjem svojih “crtićkih” avatara koji će ih predstavljati, kao što možete vidjeti u ponuđenom videu.

Iako nas Horizon pomalo podsjeća na Second Life u VR okruženju, Facebook tvrdi da će biti potpuno drugačiji jer će imati puno slobodniju strukturu “života”, a korisnici će na raspolaganju imati obilje alata koji će im omogućiti interakciju, gradnju novih područja, kao i dizajniranje vlastitih avatara, a puno sadržaja će se odnositi na igranje različitih integriranih VR igara.

Čitav okoliš djeluje poput velikog animiranog filma, kako bi mogao biti pogodan korisnicima Oculus Quest naočala koje nemaju grafiku visoke rezolucije kao high-end headsetovi koji se spajaju na PC računala.

Ukoliko posjedujete Oculus Quest headset koji se prodaje po cijeni od oko 1.200 KM, možete se predbilježiti za beta testiranje Facebook Horizona putem ove poveznice.

Vidi.hr