Emisija “Pod povećalom” Naše TV bavila se slučajem premlaćivanja srednjoškolca iz Širokog Brijega. Ivana Ćubela ugostila je Anu Soldo, majku maloljetne žrtve, Gorana Aničića, glasnogovornika Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, Milog Marušića, glavnog urednika portala Sirokibrijeg.info te Miru Bošnjaka, ravnatelja Gimnazije “Fra Dominik Mandić” Široki Brijeg, koju maloljetnik pohađa.

Srednjoškolac je zadobio nekoliko fraktura na glavi na rođendanskoj zabavi početkom listopada, a i krajem studenog nije jasno što se dogodilo. Pojavile su se informacije da je na njega pala metalna konstrukcija nogometnog gola, no njegova majka ne vjeruje u tu verziju.

“Muž i ja dobili smo poziv da je dobio udarac od gola. Čim smo ga vidjeli, bilo nam je jasno da to nije mogla biti ozljeda od gola pošto je bilo mnogo udaraca. Bio je u nesvijesti i često je spominjao šake te dva imena. Kad je se probudio, rekao je da se ne sjeća. Šake je spomenuo mnogo puta”, rekla je Soldo.

Soldo je dodala kako joj nitko od sinovih prijatelja nije mogao reći što se dogodilo.

“Ispitan je 21 svjedok. Nitko nije rekao da je išta vidio”, rekao je Goran Aničić.

Ana Soldo prozvala je policiju za brojne propuste u istrazi: “Mislila sam da će policija uzeti neke materijalne dokaze poput njegove obuće, odjeće i krvi s ozljeda na licu i šakama. Od svega toga ništa nije napravljeno. Samo je bilo bitno odrediti koliko je imao promila alkohola u krvi. Zanima me i tko je odgovoran za curenje u javnost podataka o istrazi o maloljetnoj osobi. Govorim o fotografijama s mjesta događaja i podacima o promilima.”

I Marušić smatra da je policija napravila puno propusta, ali da ovo nije prvi slučaj u kojem se to događa: “Rade sve zbrda-zdola, a ovo je slučaj koji to najbolje pokazuje”, rekao je.

“U cijelom lancu odgovornosti mnogo toga škripi”, komentirao je Miro Bošnjak dodavši da je slučaj bio na dnevnom redu nastavničkog vijeća gimnazije, no da istragu ipak treba prepustiti odgovarajućim institucijama.

Dodajmo da su za gostovanje u emisiji kontaktirani još i predstavnici PU Široki Brijeg, MUP-a ŽZH, Ministarstva obrazovanja, kulture i športa ŽZH, Sindikata zaposlenih u srednjim školama ŽZH i Franjevačkog samostana na Širokom Brijegu, no nisu bili u mogućnosti gostovati.

Cijelu emisiju pogledajte u prilogu.

NasaTV.ba