Kao što već i znate, u petak 30. kolovoza, održana je 10. redovna sjednica Skupštine ŽZH. Izglasan je Zakona o turizmu ŽZH, a jedna od aktualnih tema bilo je povlačenje Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u ŽZH, a o toj temi možete više pročitati na ponuđenoj (link) stranici -> “VIDEO: Kompletno izlaganje zastupnika i ministrice o povlačenju Nacrta Zakona o udžbenicima za učenike ŽZH“.

Između ostalog, na samom početku uslijedila su zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi gdje su najzanimljivija aktualna pitanja postavljali Marija Lovrić (HSP AS BIH) i Zvonko Jurišić (HSP BiH) a čije pitanja i odgovore možete poslušati i pogledati na ponuđenoj (link) stranici -> “VIDEO: Gdje ima to da branitelji plaćaju ulaznice za svoje proslave i jesu li “izigrali” HDZ-ovci ministra Begića u Sarajevu?

Zastupnica ispred HSP-a AS BiH Marija Lovrić dotakla se aktualnih pitanja koji se trenutno dotiču cjelokupne javnosti s područja ŽZH

Za ministra prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Miroslava Ramljaka uputila je pitanje vezano za problem zagađenja okoliša, odnosno vrela Crnašnica, je li ministar informiran i što se poduzelo po ovom pitanju. Istaknula je kako je voda naše blago i da se to pitanje treba rješavati, kao i pitanje divljih odlagališta, jer sve to onečišćuje podzemne vode. Kako ministar nije bio nazočan, odgovorit će se pismenim putem.

Isto tako za ministra Tomislava Pejića uputila je pitanje za Dom Marija Naša Nada, jer je taj dom od izuzetne važnosti za cijelu županiju. Kako je kazala, HSP dr. Ante Starčević BiH uputio je dopis ministarstvu, dobio se odgovor da će se napraviti sastanak, pa je pitala je li isti održan i koji su zaključci bili. Istaknula je kako bi bilo dobro da Županija preuzme financiranje iako nije osnivač, jer je ovaj dom izuzetno važan za djecu i roditelje.

Ministar Pejić je odgovorio kako je sastanak održan i da se dogovorilo tromjesečno rješenje, te će se nakon toga vidjeti što i kako dalje.

Uputila je i pitanje te prijedlog ministru gospodarstva Dario Sesaru može li se ukinuti plaćanje poreza na tvrtke koje tek počinju, za prve tri godine, ali budući da o tome odluku donose gradska ili općinska vijeća, odgovor je dobila kako to pitanje treba uputiti njima.

U nastavku donosimo kompletno pitanja zastupnice Marije Lovrić na 10. sjednici Skupštine ŽZH.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info