VIDEO: Dodjeljene volonterske nagrade “Gordana Jelić” u Širokom Brijegu

Zaklada fra Mladen Hrkać, ove nedjelje, 15. prosinca 2019.g. u Širokom Brijegu dodijelila je volontersku nagradu “Gordana Jelić” za najbolje volontere u 2019. godini. Volonterka godine u Bosni i Hercegovini je Ljerka Bralo iz Viteza, a prva dobitnica priznanja za Republiku Hrvatsku je Josipa Galić iz Zagreba.

Nagradu je dobitnicama uručila Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Republici Hrvatskoj.

Na samom početku, prisutnima se obratio Ivan Soldo, predsjednik Upravnog odbora Zaklade fra Mladen Hrkać, koji je zahvalio svim prijateljima i podupirateljima na dolasku i podršci te još jednom istaknuo važnost i ulogu koju je imala profesorica Gordana Jelić u radu Udruge.

„Profesorica Gordana Jelić je bila najbolji primjer kako se malim koracima mogu napraviti velike stvari. Želimo da ova nagrada bude poticaj svima da preuzmu aktivniju ulogu u zajednici u kojoj žive, bez obzira o kojoj udruzi i akciji je riječ jer je velika snaga promjene u rukama svakog od vas“, izjavio je predsjednik Soldo.

Dobitnica Ljerka Bralo, dugogodišnja članica udruge Svjetlo iz Viteza, je zahvalila svojim članovima i prijateljima iz udruge Svjetlo koji su je i nominirali za ovo priznanje te članovima Odbora za dodjelu nagrade koji je odlučio da nagrada od u njene ruke.

„Nitko tko se bavi humanitarnim radom ne radi to s ciljem da dobije ikakvo priznanje, ali moram priznati da je lijep osjećaj kad netko prepozna trud i rad koji stoji iza brojnih dobrih djela“, rekla je Ljerka Bralo.

Dobitnica Josipa Galić, odgajateljica u učeničkom domu Marija Jambrišak u Zagrebu, je priznanje posvetila svim prijateljima bez kojih sve humanitarne akcije koje organizira i sva dobra djela koja su rezultat istih ne bi imali smisla.

„Ja sam samo olovka u Božjim rukama koja se svakodnevno trudi slijediti put dobrote vođen sa dvije zapovijedi ljubavi, a posebice onom – Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe“ ,izjavila je Josipa Galić.

U sklopu svečanosti, posthumno je dodijeljeno volontersko priznanje Gordana Jelić pok. Antoniu Zeljki, volonteru Zaklade fra Mladen Hrkać i humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“, koji je tragično preminuo u srpnju ove godine u Širokom Brijegu. Nagrada je uručena njegovoj majki Anki Zeljko.

Na samom kraju, predsjednici udruženja građana Svjetlo iz Viteza Dragici Jurčević je uručena prigodna knjiga „Služiti čovjeku – Putokaz humanosti u medicini“ kako bi i dalje nastavili u svom hrabrom, nesebičnom i nepokolebljivom služenju bližnjem u potrebi.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Lucija Zovko, dok je voditeljica programa bila Misijana Brkić Milinković.

Više o nagradi Gordana Jelić

Zaklada fra Mladen Hrkać dodjeljuje nagradu “Gordana Jelić” istaknutim pojedincima iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti čime se značajno doprinosi poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te u konačnici razvoju humanijeg i solidarnijeg društva.

Nagrada nosi ime “Gordana Jelić” u čast preminule profesorice psihologije i pedagogije iz Širokog Brijega čiji volonterski doprinos i angažman u radu humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ je nemjerljiv. Profesorica Gordana Jelić je inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga – jednog od najvažnijih modela pomoći koji je danas temelj opstojnosti, rada i i djelovanja humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”.

SirokiBrijeg.info