Nepredvidljivi Dobroslav Bukmir, zastupnik u Skupštini ŽZH na 17. sjednici postavio je pitanja za Vladu ŽZH što je ona poduzela za svoje sugrađane nakon što je Hrvatska svoje granice postavila pod poseban režim za građane BiH, a između ostaloga i za građane Županije Zapadnohercegovačke.

Zastupnik Bukmir izravno je uputio “opasku” HDZ-u BiH na kriminal koji se naočigled sviju njih trenutno događa u Ljubuškom. Stečajna upraviteljica koja je preuzela upravljanje nad Ljubuškom tkaonicom prodaje građevinski otpad te tkaonice da bi sebi zaradila plaću, a dok radnici 25-30 godina čekaju otpremninu. Nije tražio tu odgovor od bilo koga, jer, koga god upita što će biti s tom tkaonicom i tim dugovima, svi prebacuju odgovornost na druge, a radnici na kraju su ti koji su “izigrani” od sviju.

Iako je na prošloj sjednici podigao ruku za smanjenje plaća prosvjetnim djelatnicima, sada se osjeća i on “izigranim” jer samo je to napravila Županija Zapadnohercegovačka i nitko više. Kako je kazao da niti jedna županija u kojoj je HDZ na vlasti nije to napravila osim naše i nije mu to bilo jasno zbog čega su oni posebni nešto od nas.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić odgovorio je kako mi zaboravljamo kako je Hrvatska “naša prva susjeda” i članica EU s kojom imamo granicu i da nisu oni ti koji trebaju reagirati ali su komunicirali s njihovim Kriznim stožerom da razmotre to zatvaranje granica, ali im je primarni interes i motiv bio interes djece koji idu polagati državnu maturu.

Što se tiče skidanja plaće prosvjetnim djelatnicima, predsjednik Vlade ŽZH kazao je kako nema potrebe se uspoređivati s drugim županijama jer svi mi imamo svoje neke probleme, i načine rješavanja tih problema ali kako će već nekako oni to svima njima do kraja godine sve to vratiti.

Ljubuška tkaonica, je ostale neodgovorena jer izgleda nitko nije bio kompatibilan za takav odgovor od nazočnih ministara. U ostalom pogledate i poslušajte što su kazali zastupnik Dobroslav Bukmir i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić po ovim pitanjima.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info