Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo VIDEO: Djeca rođena prije dvije Gospojine ne pamte asfalt u Dubravskoj ulici

VIDEO: Djeca rođena prije dvije Gospojine ne pamte asfalt u Dubravskoj ulici

0
VIDEO: Djeca rođena prije dvije Gospojine ne pamte asfalt u Dubravskoj ulici

ŠIROKI BRIJEG – Iako Google rijetko ažurira satelitske snimke ruralnih krajeva, našu usporenu sredinu škljocne možda svake dvije do tri godine, uspio je bez većih problema uhvatiti makadam u Dubravskoj ulici.

Ako slučajno živite u Dubravskoj ili ste prisiljeni voziti ovom ulicom sve vam je jasno. Ovdje je vrijeme stalo, ništa se ne pomiče, ambijent je postao potpuno monokroman i prekriven žućkastim prahom. Zbog svakodnevnog padanja desetaka kilograma prašine na balkone, prozore, travnjake, vrtove i parkirane automobile, stanovnici Dubravske su vidno isfrustrirani, a frustracija je zbog predugih radova u ulici prerasla u laganu ravnodušnost.

Graditeljskom poduhvatu se ne nazire kraj, a rokovi za obavljanje radova su potpuna enigma. Od lijepih i pitoresknih dvorišta nije ostalo ništa, samo gomila žute prašine po živicama. Razvaljena cesta, izrazbijani i izgrebani okolni zidovi, iskrivljene ograde, polomljeni prilazi kućama nusprodukt su ovog poduhvata i ostavljaju dojam apokalipse u napuštenom gradu. A sve to zbog jedne kanalizacijske i vodovodne cijevi i visokonaponskog kabla.

Kako to? Ovako!

Grad je u ulicu pustio jedan jedini bager da lagano kopa više od godinu dana. Nikome nije palo na pamet da u radove uključi drugi ili treći bager kako bi se radovi što prije skončali. Da je riječ o umjetničkom poduhvatu bilo bi razumljivo da radi samo jedan bager zbog autorskog rukopisa. Ali budući da se nije radilo o postavljanju umjetničke instalacije, nego kanalizacijske i električne instalacije, čitava priča postaje nadrealna. Po čaršiji se, u posjećenijim brijačnicama, priča da su i Gospojinari zaobilazili Dubravsku ulicu, niti je mirisala janjetina, niti se čula ganga.

P.S. Radi snažnijeg doživljaja lakrdije i bolje vizualizacije napisanog pod čitavu ovu priču možete podvući tonski zapis Jelene Rozge 😉

FB Tomislav Cavar