VIDEO: Civilna zaštita ŽZH – Obraćanje javnosti 3.4.2020.

Ispred zgrade Vlade ŽZH u Širokom Brijegu održana je konferencija za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

„U Županiji Zapadnohercegovačkoj su do sada zabilježena 32 slučaja zaraze koronavirusom. Zaraženi su povezani s tri klastera i to u Jarama, Grudama i Čitluku. Do 13 sati nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze u ŽZH. 968 osoba je u samoizolaciji“, rekao je na početku konferencije za novinare glasnogovornik Stožera Stipan Zovko,

Na pitanje o lokacijama za smještaj lakše i srednje-teško oboljelih osoba od koronaviursa odgovorio je načelnik Stožera dr. sc. Drago Martinović.

„Što se tiče izolatorija u našoj županiji, radi se o četiri dvorane u svim općinama/gradovima: Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju i Grudama. Dvije dvorane će već sutra biti potpuno spremne za prijem oboljelih, rekao je ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH i načelnik Stožera dr. sc. Drago Martinović.

„Ministarstvo gospodarstva ŽZH je formirao ekspertni tim kako bi pomogao najugroženijima odnosno za rasterećenje i potporu gospodarstvu onoliko koliko je to u našoj nadležnosti i proračunskim okvirima. To ide na Razvojno vijeće u kojem su članovi svi grado/načelnici iz ŽZH i nakon toga se nadaju da će i Federacija obznaniti svoje mjere za gospodarstvo i na kraju se ide u konkretnu realizaciju tih mjera. U sklopu navedenih mjera će se rješavati i problem egzistencije privatnih vrtića“, najavio je zapovjednik Stožera i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

Civilna zaštita ŽZH