Home Kultura VIDEO: Bogoslov iz Konga svjedočio o duhovnom pozivu na Starom Hardomilju

VIDEO: Bogoslov iz Konga svjedočio o duhovnom pozivu na Starom Hardomilju

0
VIDEO: Bogoslov iz Konga svjedočio o duhovnom pozivu na Starom Hardomilju

Sinoć prvom večeri trodnevnice započeo je duhovni program proslave blagdan sv. Stjepana na Starom Hardomilju. Trodnevnicu je predmolio gvardijan fra Dario Dodig, a pjevanjem ju je uzveličao zbor Hardomiljčana. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Goran Azinović. Nakon mise svjedočanstvo duhovnog poziva imao je bogoslov iz Konga fra Junior Ngongo Mwanba, koji živi u samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu i pohađaju Katolički bogoslovni fakultet. Fra Junior je iz franjevačke Provincije sv. Benedikta Afričkog u Kongu došli u Visoko gdje je prvo učio hrvatski i jako je zahvalan profesoru fra Ivanu Nuiću koji se toliko trudio da ih nauči jezik.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10157991807827025&type=3

Duhovni poziv

„Treba znati da je svaki pojedinac sam pred svojim izborom kako bih shvatio koji put treba izabrati. On treba uzet u obzir svoje mogućnosti, sklonosti i svoje sposobnosti kako bih mogao živjeti sretno i u miru s Bogom, s drugim ljudima i sa samim sobom“, kazao je fra Junior te ispričao kako je duhovni poziv osjetio još u osnovnoj školi kad je svećenik došao slaviti misu i odmah je rekao da želi biti poput misionara. Znao je da samo želi redovito ići na misu i moliti te je otišao u novicijat i sada studira teologiju na KBF-u u Zagrebu i zajedno s još trojicom braće iz Konga se sprema za svećeništvo.

Spomenuo je misionare franjevačke hercegovačke provincije koju su bili u Kongu: fra Pero Čuić, fra Blago Brkić, fra Ante Kutleša, fra Filip Sučić, fra Stojan Zrno, fra Ante Ivanković i fra Jozo Vasilj.

„Hrvatska je moja druga zemlja zato što se tu osjećam kao kod kuće, ne osjećam se strancem nego kao među svojim“, zaključio je Junir u svom svjedočanstvu Hardomiljčanima.

https://www.facebook.com/watch/ljubuskiportal

Ana Bubalo / Ljportal.com