VIDEO: Biograci spašeni od vatrene stihije koja se opasno kućama približila!

Svo raspoloživo ljudstvo širokobrijeških vatrogasaca kao i brojni mještani četiri dana vode borbu protiv vatrene stihije koja “gutaj” suho raslinje, šumu i njive na području Biograca i Ljutog Doca te se zbog nepristupačnog terena opasno približila kućama.

Kako smo već i pisali, džaba pojedincima pričati i upozoravati da se ne pali vatru na otvorenom, a pogotovo bez nadzora, još kada se tu nadodaju “profesionalni” piromani koji od dosade ne znaju što će, samo svojim glupostima izazovu opasnu situaciju gdje su ljudski životi i njihova imovina dovedeni u pitanje.

Tijekom večernjih sati ovoga četvrtaka, odvijala se prava dramatičana situacija na području Biograca zbog brdovitog i dosta nepristupačnog terena i mraka koji je otežava situaciju dolaska do požarišta, vjetar je dodatno širio vatreni obruč a vatrogasci i mještani su bili raspoređeni na nekoliko punktova kako bi štitili obiteljske kuće od požara koji se opasno približio.

Od ranog jutra ovog petka, unatoč vjetru koji je i dalje puhao. vatrogasci i mještani krenuli su na sama požarišta i tijekom poslijepodnevnih sati staviti požar pod nadzor i tako spriječili veću tragediju.

Ponovit ćemo još jednom jučerašnji dio teksta – “Ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati, samo su dio folklora za javno priopćenje iz Uprave civilne zaštite ŽZH i gdje nije poznato do dana današnjeg je li itko snosio kaznene posljedice za brojne požare koji su namjerno podmetnuti, ili izmakli kontroli nesavjesnog paljenja bez nadzora, a koji su do sada harali diljem Županije Zapadnohercegovačke”.

Dobar dio dana proveli smo s ovim hrabrim vatrogascima i mještanima koji su obranili svoje Biograce, pa preporučujemo da pogledate kako je to izgledalo.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info