Home IZDVOJENO VIDEO: Akademik dr. Dragan Čović u Širokom Brijegu otvorio ljevaonicu za obradu metala i radionica za obradu stakla

VIDEO: Akademik dr. Dragan Čović u Širokom Brijegu otvorio ljevaonicu za obradu metala i radionica za obradu stakla

0
VIDEO: Akademik dr. Dragan Čović u Širokom Brijegu otvorio ljevaonicu za obradu metala i radionica za obradu stakla
FOTO: Mili Marušić

Simbolično na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, bivši predsjednik F BiH Dragan Čović boravio je u Širokom Brijegu kako bi svečano otvorio radionica i ljevaonicu za obradu metala i radionica za obradu stakla na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu

Po dolasku na Akademiju na Širokom Brijegu, akademik dr. Dragan Čović dočekan je kao pravi gost, a on kao pravi gospodin se pitao po redu sa svakim koji su stali u red da mu stisnu ruku i požele dobrodošlicu.

Nakon toga, domaćin i dekan Akademija likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu prof. dr. sc. Stjepan Skoko prošetao ga je po prostorijama Akademije te na posljetku odveo do radionice za obradu metala i radionice za obradu stakla koju su tom prilikom presjecanjem svečane vrpce i otvorili.

Nakon otvaranja, brojni uzvanici su obišli sve prostorije u kojima će budući umjetnici izrađivati djela koja će krasiti mnoge istaknute infrastrukture diljem svijeta kao i one kod nas.

Iako još nije zgrada u potpunosti dovršena, a koja je napravljena davnih godina, izgleda kako to neće biti problem kao što je akademik dr. Dragan Čovića kazao dekanu ALU na Širokom Brijegu prof. dr. sc. Stjepanu Skoki da “Svaki program koji su počeli, su i završili”, tako da ne sumnjamo kako će tako i biti!

Također, zanimljiv detalj koji ćete moći vidjeti u video prilogu koji vam donosimo. Akademik dr. Dragan Čović je zainteresirano upitao dekana da li imaju peć gdje će topiti staklo, na što mu je Dekan prof. dr. sc. Stjepan Skoko odgovorio da imaju, iako pretpostavljamo kako je Akademik dr. Dragan Čović imao dobru namjeru da im “sredi” jednu peć iz propalog Alumijia Mostar!

Nakon obilaska na poklon je dobio i sliku na dar te je uslijedila zajednička molitva koju je predvodio širokobriješki gvardijan fra Ivan Marić i blagoslovio sve prostorije i sve nazočne.

A što se tiče grafičara, slikara, kipara i brojnih umjetnika koji su ponikli upravo s ove Akademije na Brigu, i koji će tek doći, njihovo znanje je neupitno, i nema potrebe sumnjati kako će baš i iz ove radionice izlaziti najbolji umjetnički radovi.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u kraćoj video reportaži :

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info