VIDEO: 3. obljetnica Dana hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega uz više političara od branitelja!

Ovog četvrtaka, 7. svibnja 2020. godine, simbolično i bez veće mase ljudi zbog virusa COVID-19, na Trgu širokobrijeških žrtava održan je prigodni program u sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega.

Osim zastave širokobrijeških ratnih postrojbi koje su ove godine stajale uspravno i vijorile na vjetru koji je puhao, bez svečanog mimohoda i prinošenja istih, a svoje mjesto su našle i slike 80 poginulih širokobrijeških branitelja koji su svoje živote položili na Oltar Domovine i svima njima u čast, simbolično je zapaljeno 80 svijeća.

Predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, lokalni političari predvođeni predstavnicima gradske i županijske vlasti, položili su vijenac i zapalili svijeće ispred spomenika širokobriješkim žrtvama na središnjem gradskom trgu, dok je molitvu predvodio širokobriješki gvardijan fra Ivan Marić.

VIŠE FOTOGRAFIJA možete pronaći na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info.

FOTO: Mili Marušić

Gepostet von OTPOR – SirokiBrijeg.info am Donnerstag, 7. Mai 2020

Već treću godinu zaredom, Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega simbolično se obilježava na datum zaustavljanja tenkova na granici Širokog Brijega i Mostara 7. svibnja 1991., kada je hrvatski narod goloruk stao pred tenkovsku kolonu.

Kako je sve to izgledalo, i što su kazali pred kamera portala SirokiBrijeg.info širokobriješki branitelji Miro Hrkać, Radoslav Zelenika, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, pogledajte i poslušajte u nastavku:

Dodajmo k tome, kako će također danas u mjestu Polog biti svečano otkrivanjem tenka T-55, kao uspomena na 29. obljetnicu zaustavljanja tenkova JNA, te će ovo spomen obilježje postati dio Vojnog muzeja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH, kazali su iz Ureda gradonačelnika Širokog Brijega.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info