Home Tehnologija Internet Viber predstavio nove chat funkcionalnosti

Viber predstavio nove chat funkcionalnosti

0
Viber predstavio nove chat funkcionalnosti

Chat aplikacija Viber predstavila je paletu ažuriranih funkcija vezanih za chat, uključujući mogućnosti isticanja poruke za administratore grupe, odgovore na poruke u grupama i popise prijenosa za slanje iste poruke različitim primateljima odvojeno.

Izdvojene poruke omogućuju administratorima grupnih chatova da postave određene poruke na vrh svojih grupnih razgovora i da je ondje zadrže, kako bi osigurali da su važne poruke jasno vidljive svim sudionicima. Istaknute poruke prikazane su u ljubičastom baneru na vrhu zaslona i ostaju čak i kad se razgovor nastavi, što ih čini naročito korisnima za objave, podsjetnike i rasprave. One predstavljaju korisno sredstvo za administratore u uspješnom vođenju grupnih razgovora i i omogućavaju učesnicima chata da izdvoje i sačuvaju posebno važne poruke.

Bilo koja poruka u razgovoru može se istaknuti dužim pritiskom na nju i odabirom „Istakni“, a ostat će istaknuta dok je administrator ne odluči zamijeniti ili u potpunosti ukloniti.

Daljnja poboljšanja grupnih razgovora uključuju davanje mogućnosti korisnicima da odgovore na određene poruke bez prekidanja prirodnog tijeka razgovora. Dužim pritiskom na bilo koju poruku i odabirom „Odgovori“ (Reply), poruka koja je tako označena će se pojaviti čak i ukoliko je razgovor već krenuo u drugom smjeru, kao i kome će taj odgovor biti namijenjen, što neće biti vidljivo ostalim učesnicima chata.

Što se tiče dijeljenja poruka s grupama kontakata koji ne pripadaju u jednu zajedničku grupu, popis prijenosa omogućuje korisnicima dijeljenje iste poruke s više primatelja odvojeno. Ova je značajka alternativa stvaranju grupa nepovezanih kontakata kako bi im se poslala poruka koja se odnosi na sve njih i štedi vrijeme potrebno za slanje iste poruke svakom kontaktu odvojeno.

Nakon što se napravi popis prijenosa, sprema se na korisnikov popis razgovora nakon slanja prve poruke. Primatelji dobivaju poruku u privatnom razgovoru koji već imaju s pošiljateljem, kao da je poslana samo njima. Ako pošiljatelj i primatelj već nemaju postojeći razgovor u tijeku, napravit će im se jedan. Korisnici mogu dati ime svom popisu prijenosa i dodavati nove kontakte ili ih uklanjati. Samo kontakti koji imaju pošiljateljev broj spremljen u adresaru primit će poruke poslane putem popisa prijenosa.

PcChip.hr