“HERCEGOVKA GODINE” projekt koji će zasigurno biti pravo osvježenje kako Hercegovine, tako i dijaspore, na samom početku dobio je pozitivne komentare publike, pa smo stoga odlučili napraviti i intervju s gospođom Vesnom Bubalo Jelić voditeljicom ovog projekta.

Vesna Bubalo Jelić po struci je diplomirana ekonomistica, poduzetnica, tekstopisac, članica stručnih žirija više međunarodnih festivala, kao i predsjednica Udruge „Male Melodije“ koja se bavi promicanjem kulture i umjetnosti.

Gospođo Jelić dobili smo najavu projekta „HERCEGOVKA GODINE“, no ipak nam to malo približite.

U valovima silnih odlazaka iz Hercegovine, pregršt neugodnih i manje lijepih zbivanja, odlučili smo projektom “HERCEGOVKA GODINE” unijeti malo svijetlijih tema i pozitivnih zbivanja ispod ovog komadića neba.

Ova manifestacija nije osmišljena samo kao puka zabava već daleko više od tog i cilj nam je da kao takva zaživi. Ovime želimo osnažiti ulogu žene u društvu, razbiti sve predrasude i zadržavajući tradicionalne vrijednosti.

Vidjeli smo da ste rekli da je Daniela Škegro zapravo inicijator ove ideje? Pojasnite nam kako je došlo do suradnje i što zapravo očekujete od ovog projekta?

Da, kao što sam već i ranije rekla projektna ideja je ideja naše kantautorice, spisateljice i kolumnistice Daniele Škegro. No, Daniela zbog svojih ovogodišnjih poslovnih obveza i čestih putovanja u inozemstvo, nije mogla odvojiti vrijeme i posvetiti se organizacijskom dijelu posla, kao i svim popratnim obvezama koje zahtjeva projekt ove vrste, ta čast je pripala meni.

Žene su u društvu često marginalizirane, iako živimo u 21. stoljeću. To je potrebno mijenjati. U svakodnevnom životu teško je postići tu jednakost i odmaknuti se od patrijarhalnog shvaćanja odnosa u društvu. Ovime želimo pokazati svjetle i pozitivne primjere, želimo pohvaliti naše Hercegovke, bilo da su u dijaspori ili u Domovini.

Otvorili ste nominacije kandidatkinja, na koji način to mogu učiniti i koji kriteriji trebaju ispunjavati kandidatkinje za laskavu titulu „HERCEGOVKA GODINE“

Nominacije su već otvorene od 08.11.2019. godine. Svi koji žele nominirati „svoju hercegovku“ mogu to učiniti slanjem maila na mail adresu hercegovkagodine@gmail.com i zbog upita otvorili smo mogućnost prijave slanjem poruke na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram stranici.

Naravno, uz ime i prezime, fotografiju poželjno je staviti opis zašto je baš ta kandidatknjia idealna za „HERCEGOVKU GODINE“ i moram priznati da nam već stižu jako kreativni odgovori koje ćete kroz par dana moći vidjeti na društvenim mrežama.

Nominirati možete svoju majku, prijateljicu, suprugu, baku, šeficu, djelatnicu ili bilo koju osobu koja vas inspirira, kao pozitivna članica društva.

Prijave se dostavljaju do 05.12.2019. godine 23:59h.

Nakon toga će krenuti prvi krug glasovanja. Koliko će trajati prvi krug još uvijek je teško predvidjeti, jer ovisi o tome koliko će kandidatkinja biti nominirano.

No, ono što već sada vidimo, ovo će biti uistinu zanimljiva „utrka“

Ponovite nam još jednom za koji datum je predviđena dodjela nagrada i gdje će se održati?

Finalna večer, odnosno, manifestacija “HERCEGOVKA GODINE” biti će održana 17.prosinca 2019 u Hrvatskom Domu “Herceg Stjepan Kosača” s početkom u 19 h.

Sama manifestacija bit će popraćena lijepom glazbom i jednom modnom revijom, tako da zanimljivosti i dobre atmosfere neće nedostajati.

Ženama bih poručila: “Budite svoje i zadržite svoju nježnost, to je naša prirodna odlika !” A muškarcima: “Volite žene, jer shvatiti ih ne možete nikada!” Žene su čarobna, mistična i nelogična bića. I naravno ne zaboravite nas zapratiti na našim društvenim mrežama, predložite što veći broj „svojih hercegovki“ kako bismo uveličali ovu manifestaciju i da „HERCEGOVKA GODINE“ postane tradicija.

SirokiBrijeg.info