Mala sportska dvorana ovoga je Uskrsnog ponedjeljka bila ispunjena veseljem, radošću, smijehom i dobrom zabavom uz bogat program koji je priredila Općina Posušje osiguravši prigodne poklone za najuspješnije.

Podijeljeno je preko dvjesto natjecateljskih brojeva, za tucijadu su prijavljene 34 pisanice, volonterima, pripravnicima i općinskim djelatnicima pri pripremi su pomogli pripadnici posuške stanice HGSS-a, dok su se za delicije i ovoga puta pobrinuli kuhari – učenici i mentori Srednje strukovne škole Posušje.

Druženje je započelo dijeljenjem nagrada za pristigle radove polaznika posuških dječjih vrtića i osnovnih škola, nastavljeno je uz dodjelu nagrada za najljepše pisanice. Uslijedilo je natjecanje pod nazivom “tucijada”, potom i potraga za uskrsnim pisanicama, potom je održano natjecanje u plesu te kvizu znanja s pitanjima vezanim uz naš najveći blagdan, Uskrs. Birao se i najbolji posuški talent, da bi program završio uz “balon iznenađenja”, novu igru u kojoj su natjecatelji tražili tri skrivene poruke.

Među sudionicima ovoga druženja sreli smo i one koji ne žive u Posušju, ali su za njega vezani te svoje blagdane često i rado u njemu provode. Tako je prvu nagradu u natjecanju u plesu primjerice osvojila djevojčica iz Mostara, dok je treću nagradu u tucijadi osvojila djevojčica koja s obitelji živi u Švicarskoj.

Uspješno je odrađen još jedan zanimljiv i bogat program ovoga četvrtoga po redu blagdanskog druženja u Posušju u povodu Uskrsa koji je vješto vodila Ana Srebrović.

RadioPosusje.ba