Home Vijesti Crna kronika Veljko Mikulić osuđen na 13 mjeseci zatvora zbog ubojstva u pokušaju i nedopuštenog držanja oružja

Veljko Mikulić osuđen na 13 mjeseci zatvora zbog ubojstva u pokušaju i nedopuštenog držanja oružja

0
Veljko Mikulić osuđen na 13 mjeseci zatvora zbog ubojstva u pokušaju i nedopuštenog držanja oružja

ŠIROKI BRIJEG – Veljko Mikulić (52) iz mjesta Kočerin, Široki Brijeg, na Županijskom sudu u Širokom Brijegu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 1 (jednog mjeseca) zbog ubojstva u pokušaju i nedopuštenog držanja oružja.

Za kazneno djelo Ubojstva u pokušaju sud je optuženom Mikuliću utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, a za kazneno djelo Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) mjeseci, te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 1 (jednog) mjeseca.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženom Veljku Mikuliću stavljeno je na teret da je dana 22.6.2017. godine u mjestu Kočerin-Privalj, Široki Brijeg, u bitno smanjeno ubrojivom stanju zbog teškog stupnja pijanstva, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju. Optuženi se tereti da se u improviziranom ugostiteljskom objektu-šatoru najprije verbalno sukobio sa drugim gostima, a zatim i fizički, nakon čega je otišao svojoj obiteljskoj kući odakle je uzeo pištolj i sa istim se vratio do ugostiteljskog objekta. Po izlasku iz vozila optuženi Veljko Mikulić je repetirao pištolj i krenuo prema gostima, pa kad je to vidio oštećeni M.G. i pokušao ga zaustaviti, Mikulić je prema oštećenom ispalio tri hitca od kojih ga je jedan hitac pogodio u desnu nogu i nanio mu prostrijelne rane u predjelu desne natkoljenice.

Također, optuženiku je stavljeno na teret da je u svojoj obiteljskoj kući držao automatsku pušku, četiri spremnika za istu, te 1480 komada streljiva, iako je znao da nabavka i držanje automatske puške i streljiva građanima uopće nije dozvoljena.

Županijsko tužiteljstvo će nakon analize pismenog otpravka presude najvjerojatnije podnijeti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji, kazao je Josip Aničič Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info