Home Vijesti Crna kronika Protiv Veljka Mikulića zbog pucnjave u Kočerinu potvrđena optužnica i produljen pritvor

Protiv Veljka Mikulića zbog pucnjave u Kočerinu potvrđena optužnica i produljen pritvor

0
Protiv Veljka Mikulića zbog pucnjave u Kočerinu potvrđena optužnica i produljen pritvor

ŠIROKI BRIJEG – Županijski sud u Širokom Brijegu odlučujući po prijedlogu za produljenje pritvora ovog tužiteljstva dana 18.9.2017. godine donio je rješenje kojim je optuženom Veljku Mikuliću (52) iz Kočerina, Široki Brijeg produljio pritvor, kazao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

“Mogu reći da je pritvor produljen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će optuženi ukoliko se nađe na slobodi, dovršiti pokušano kazneno djelo odnosno počiniti novo kazneno djelo. Po rješenju Županijskog suda u Širokom Brijegu pritvor može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže 2 godine od dana 22.6.2017. godine, kada je optuženom Veljku Mikuliću određen pritvor” – kazao je Aničić.

Po potvrđenoj optužnici ovog tužiteljstva optuženom Veljku Mikuliću stavlja se na teret da je dana 22.6.2017. godine u mjestu Kočerin – Privalj, Široki Brijeg, poslije verbalnog i fizičkog sukoba sa gostima u improviziranom ugostiteljskom objektu – šatoru, otišao kući po pištolj. Po povratku u šator, u bitno smanjeno ubrojivom stanju zbog teškog stupnja pijanstva, sa koncentracijom alkohola u krvi 2,99 promila, sa pištoljem u ruci pošao prema gostima, pa kada ga je oštećeni M.G. (37) pokušao zaustaviti, optuženi je prema oštećenom M.G. ispalio tri hitca od kojih ga je jedan hitac pogodio u desnu nogu i nanio mu prostrijelne rane u predjelu desne natkoljenice.

Istom optužnicom optuženi se tereti da je u svojoj obiteljskoj kući držao automatsku pušku, četiri spremnika sa istu, te 1480 komada streljiva, iako je znao da nabavka i držanje automatske puške građanima uopće nije dozvoljena.

Dakle, optuženom je stavljeno na teret da je drugog pokušao usmrtiti i da je neovlašteno držao oružje i veću količinu streljiva čija nabavka građanima uopće nije dopuštena.

SirokiBrijeg.info