Veliki dan za Rujan najudaljenije mjesto na području Grada Širokog Brijega

Nadnevak 27. siječnja 2020. godine bit će zapisan zlatnim slovima u povijesti sela Rujan najudaljenijeg mjesta na području Grada Širokog Brijega.

Naime toga dana završeni su radovi na asfaltiranju lokalne ceste na Rujnu, na dionici koja spaja središte sela sa zaseokom Peričići. Riječ je o 1,8 km dugoj dionici makadamske ceste izgrađene devedesetih, kojom se osim mještana služe i mnogi vikend-izletnici, lovci ali i stanovnici drugih mjesta.

Navedeni dio ceste je često bio u neprohodnom stanju nakon obilnih kiša ili topljenja snijega, te je na ovu problematiku upozoravala i Udruga Rujan, te pomoć zatražila od gradonačelnika Mire Kraljevića koji je izišao u susret pokazao razumijevanje za ovo selo koje broji 100-ak stanovnika. Udruga Rujan se najiskrenije zahvaljuje Gradu Širokom Brijegu, mjesnoj zajednici, mještanima, ali i pojedincima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Ipak ovaj dan je jedan od najradosnijih za mladu obitelj Grge Banožića Peričića koja će sada imati asfaltiranu cestu do svoje kuće. „Ovo je jedan od najradosnijih dana u mom životu, dan za koji je trebalo živjeti. Hvala svima koji su pomogli, ali najviše gradonačelniku Miri Kraljeviću i Gradskoj upravi Grada Širokoga Brijega“, rekao je Grgo Banožić.

SirokiBrijeg.info