Vedran Markotić, Nikica Vučić i članovi NO JP Parkovi, svu krivnju svalili na pravnika Nikolu Leku!

LJUBUŠKi – Vedran Markotić, Nikica Vučić i članovi NO JP Parkovi (Bebek, Planinić, Mucić) u iskazima danima inspektorima Krim policije MUP-a ŽZH, za otvaranje omotnice s prispjelom prijavom na natječaj za izbor direktora poduzeća, svu su krivnju prebacili na pravnika Nikolu Leku, doznaje se iz MUP-a ŽZH, javlja portal Ljubuski.net.

Istraga se vodi po nalogu Tužiteljstva ŽZH. Iskazi vrve čistoćom Uprave JP Parkovi, i prema njima stvar je kristalno jasna, pravedna i moralno čista. Navedene osobe prema izjavama nemaju nimalo krivnje za događanja u JP Parkovi u kojima se vodi nekoliko istražnih postupaka.

Zanimljiva je činjenica da je od Uprave ovog poduzeća prema MUP-u ŽZH upućen zahtjev da se istraži nekoliko djelatnika ovog poduzeća, da bi se utvrdilo kako se u javnosti našao dokument o javnim nabavkama aparata za parkiranje.MUP je istragu prekinuo s odgovorom da ne mogu objasniti kako je iz ladica poduzeća izašao zapisnik o nezakonitim javnim nabavkama, koje bi trebale biti predmet njihove istrage.

S obzirom na politički pristup kriminalu teško je očekivati da MUP ŽZH bez pritiska izvan županije uredno obavljati svoje zadaće.

Iz svega se nazire da će za sve nezakonitosti odgovarati pravnik Nikola Leko, a da uprava na čelu sa Nikicom Vučićem, Nadzornim odborom i političkim mentorom Vedranom Markotićem, kojem se sve namještalo, nije znala ništa.

U nekoliko sljedećih tjedana bi trebala uslijediti optužnica u predmetu JP Parkovi, a tko je stvarni krivac utvrdit će Općinski sud u Ljubuškom.

Ljubuski.net