Home Kultura Glazba OD VEČERAS: 10 bendova, 52 kratka filma i 32 kratke priče na 15. West Herzegowina Fest

OD VEČERAS: 10 bendova, 52 kratka filma i 32 kratke priče na 15. West Herzegowina Fest

0
OD VEČERAS: 10 bendova, 52 kratka filma i 32 kratke priče na 15. West Herzegowina Fest

Glazbeni gosti:

Detour, Jinxi, TBF i Psihomodo Pop. Spremni su i DJ-i za program Silent Disco kao i likovnjaci za program Paint & Wood Art.

West Herzegowina Fest održat će se od 3. do 5. kolovoza u Širokom Brijegu. U službeni program festivala selektori West Herzegowina Festa odabrali su od 115 prijavljenih bendova njih deset, od 52 kratka filma 23 te od 142 kratke priče njih 32.

Glazbeni žiri ove godine čine:

Saša Antić, pjevač TBF-a, Miljenko Puljić koncert majstor Simfonijskog orkestra Mostar te kritičari Hrvoje Horvat i Zlatko Gall.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme u Muzičkom centru Pavarotti te snimanjem spota.

U filmskom žiriju su:

Dragan Bjelogrlić, beogradski glumac, Đelo Hadžiselimović poznato tv-ime te Dragan Komadina, umjetnički direktor HNK Mostar, Jadran Puharić direktor DokuMA Film Festivala u Makarskoj te glumica Maja Zećo. Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet.

O najboljim kratkim pričama odlučuje žiri kojeg čine:

hercegovačka književnica Martina Mlinarević Spota, Tanja Mravak spisateljica iz Sinja te beogradski pisac Đorđe Miketić. Nagradu u književnom dijelu festivala osigurao je portal Bljesak.info.

Kao glazbeni gosti prvog dana festivala nastupit će Detour i Jinx, drugog dana nastupit će TBF, a festival će nakon nastupa komičara Željka Pervana i proglašenja najboljih zatvoriti koncert grupe Psihomodo Pop.

Na festivalu će sve tri večeri biti upotpunjene programom Silent Disco pod pokroviteljstvom Red Bulla i vodke Svarog, a posjetitelji će moći uživati i u Jäger-zoni.

Nakon nekoliko godina stanke, na West Herzegowina Fest se vraćaju likovni umjetnici Akademije likovnih umjetnosti u Široki Brijeg, koji će dodati likovnu notu festivalskom sadržaju.

Za vrijeme festivala na platnima velikih formata stvarat će umjetnička djela, a posjetitelji će moći uživo vidjeti izradu drvene skulpture motornom pilom (STIHL).

West Hercegowina Fest, koji se ove godine održava po 15. put, održat će se na dobro poznatoj lokaciji uz rijeku Lišticu.

Ulaz na festivalske večeri je do 20:30 sati slobodan a nakon toga ulaznice će se plaćati po cijeni od 10 KM, priopćili su iz organizacije.

Više informacija na internetskim stranicama i na Facebook stranicama Festivala.

SirokiBrijeg.info