Vama nastavnicima, učiteljima i profesorima… “Moj najstariji sin, 7g, drugi razred, trenutno uči mala slova”

Moj najstariji sin, 7g, drugi razred, trenutno uči mala slova.

Za zadaću je dobio nekoliko listova A4, a na jednome listu je na 91 mjestu potrebno staviti kvačice na slovo „c“. Možda ja baš ne razmišljam dovoljno široko, ali kako je moguće da on treba 91 put ponoviti jedno te isto da to nauči. On je ljut, frustriran nakon 42 puta što točno stavlja kvačice.

Draga učiteljica je ispisala A4 papir i riješila svoj dio posla. Mi tražimo instruktora za kvačice, ali svi su zauzeti. Nadamo se da ovaj kreativan zadatak će pokrenuti vijuge učenika, i da će postati dobri kvačari kad porastu. Tko se time ne bi htio baviti.

Moj najstariji sin, 7g, drugi razred, trenutno uči mala slova. Ali još nije sva naučio, ovo će polugodište.

Od učiteljice dobio Cvitak i u njemu album s slikama nogometaša. Rečeno mu je da ako ne vrati Cvitak kući, da to znači da ga želi primati i dalje. Kako sedmogodišnjak koje trenira nogomet je naravno to odmah izvadio iz torbe i prelistao. Od roditelja se traži plaćanje, za koje nismo niti znali. Nadamo se da će ovaj zadatak potaknuti konzumerizam u djeci i da bi mogli biti dobre mušterije u Namexu za sličice.

Moj najstariji sin, 7g, drugi razred, trenutno uči mala slova. Živ, zdrav i skače. Pa i u školi.

Od učiteljice dobio uputu da bi bilo dobro da je osiguran i da treba neke novce donijet u školu. Ako već ne možemo ulagati u sigurnost djece u školi, bolje da su osigurani.

Moj najstariji sin, 7g, drugi razred, trenutno uči mala slova.

Njegov tata je okusio kapitalizam koji učiteljica zagovara. Pa bi najradije da ode tamo i da joj održi govor kako u Americi škole dobivaju novac/plaće tako što njihovi učenici, ako budu bolji na držanim ispitima, imaju bolje koeficijente isplate, pa da vidimo hoće li prodavati osiguranje, kreirati mušterije, kreirati potrebu za instrukcijama, davati zadaće kad ispiše papir koji skine s Interneta, ili će na neki način im približiti to znanje i NE KREIRATI FRUSTRIRNA ČUDOVIŠTA KOJA MORAJU STAVITI 91 KVAČICU NA 91 RIJEČ.

Blago Čuljak
(čitatelj portala SirokiBrijeg.info)