Home Vijesti Crna kronika UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Švedski stol “za narkomane” u središtu Širokog Brijega!

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Švedski stol “za narkomane” u središtu Širokog Brijega!

0
UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Švedski stol “za narkomane” u središtu Širokog Brijega!

Nakon što se uklonila jedna od zgrada Duhanske stanice u Širokom Brijegu u neposrednoj blizini zgrade Vlade ŽZH, tako se dobilo malo više prostora za parkiranje vozila kako bi rasteretilo ono malo parkirnog mjesta.

Početkom mjeseca rujna započelo je uklanjanje još jednog djela kompleksa zgrada koje su odavno u ruševnom stanju i koje su nekoliko puta izdržale požare, ali mnogo toga što se u njoj nalazilo je isparilo s dimom u zrak, kišom vratilo na zemlju, završilo u rijeci, upilo u zemlju pa u poljoprivredne proizvode, i kasnije nama u ustima završilo….

Pameti nam nema ravnog, kada još doznamo što je sve izgorjelo i što se sve unutra nalazilo. A nadležne institucije su za sve to znale sve vrijeme, ali narod nije trebalo plašiti, pa nećemo ni mi nikoga plašiti nego kroz par ponuđenih fotografija i video prilog portala SirokiBrijeg.info pokazati što se sve unutra nalazilo i što je sve gorjelo u strogom centru Širokog Brijega.

Da, dobro ste vidjeli fotografije iznad! Igle, infuzija, lijekovi i ostali sanitetski otpad u jako dobrom stanju koji je uspio izdržati požar sada se nalazi na otvorenom i bez nadzora. Već nekoliko dana se radi na njegovu uklanjanju, ali ne da se odmah odvozi, nego se ubacuje pomalo u bačve i tako dok se sve ne pokupi one tu stoje, kao i brojni ne pokupljeni materijali bez bilo kakvog nadzora i kontrole.

S licu mjesta kontaktirali smo PU Široki Brijeg, te izvijestili dežurnog dispečera o čemu se radi i kako bi poslali osobu da izađu na mjesto događaja kako bi uvidjeli o čemu se radi, kazali su kako će odmah nekoga poslati, ali nisu se pojavi! Doslovno nije ih bilo briga što sve ovo bez nadzora na otvorenom stoji.

Kontaktirali smo PU Široki Brijeg nakon pola sata i priupitali što još nitko nije došao, počeli su se pravdati da to nije u njihovoj nadležnosti nego stvar Inspekcije grada Širokog Brijega. Kako nam je odgovorio dežurni policajac, šefovi su njihovi upoznati ali nema potrebe da oni to čuvaju jer je to stvar Inspekcije.

Naravno, nema potrebe da policija čuva kemijski opasne tvari koje se danima nalaze u središtu Širokog Brijega na otvorenom u blizini punionice vode 10 metara, u blizini grade Vlade ŽZH 100 metara, u blizini prve kuće 50 metara, u blizini Osnovne škole 150 metara. To je nadležnost Inspekcije Širokog Brijega.

Iz Službe za gospodarstva Grada Širokoga Brijega za portal Bljesak.info rečeno je da se otpad sanira u plastične bačve te da će ubrzo biti uklonjen sa spomenute lokacije. ”U tijeku je prikupljanje otpada u plastične bačve te će po okončanju tog procesa one biti privremeno skladištene u zatvoren prostor. Već je dogovoreno s jednom nadležnom tvrtkom koja će bačve s otpadom odnijeti i sanirati u skladu s propisima”, izjavio je za Bljesak.info Predrag Naletilić, pomoćnik gradonačelnika za gospodarstvo.

Gdje će biti zbrinute ove bačve prepune medicinskog otpada? Zašto to nije davno prije bilo uklonjeno kad se znamo da su svi znali što se u tim zgradama nalazi prije nego su spaljene do temelja? Zašto danima bez bilo kakvog nadzora sve stoji ovo na otvorenom?

Tisuće je tu pitanja, a sigurno je jedno, kako neće Predrag Naletilić i ostali djelatnici inspekcije tu dežurati dok se sve ne raščisti i adekvatno sanira. Netko je zasigurno to trebao čuvati 24 sata na dan, da kojim slučajem netko ne bi se na toj lokaciji slučajno pronašao, nabo na igle koje strše iz svakog pedlja zemlje ili razbio bocu s kemikalijama ili odnio, ili netko zloupotrijebio i tako doveo svoj ili nečiji život u opasnost.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info