FOTO. MIli Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Subota, 29.lipanj 2019.g., vedar, sunčan i izrazito topao dan, vanjska temperatura zraka 33 stupnja, oko 15 sati, kada Vatrogasno društvo Široki Brijeg zaprima dojavu kako je došlo do požara na lokaciji “Babić”, na terenu gdje se prije vršila eksplatacija boksita i koji je zahvatio dobar dio otpada koji se tu nalazio.

Dolaskom na mjesto događaja uočili su veliku količinu automobilskih guma koje guta vatra i pri tome stvara veliki crni oblak koji se nadvija nad Širokim Brijegom i kreću sa gašenjem. Vjetar koji na trenutke sve jače zapuhuje, nepristupačan teren i nedostatak vode stvara im problem pri gašenju.

Iako jedno vozilo VD Široki Brijeg se nalazi na terenu, drugo je u pripravnosti, a treće poslani u ispomoć kolegama u Ljubuški gdje je vatra zahvatila dobar dio lokaliteta “Kravice”, po posljednjim informacija taj požar je stavljen trenutno pod nadzor.

Požar iznad Širokog Brijega gdje gume gore još tinja i tinjat i će, mještani će se u tom dimu gušiti i imati zdravstvenih problema, za poljoprivredu i polijevanje pesticidima se ne trebaju brinuti jer sada imaju “prirodno” prskanje, a što se zdravlja tiče, ljekarna po Trnu i općenito po Širokom Brijegu ima skoro pa kao stanovnika!

Lokacija o kojoj pričamo trenutno mnogim stanovnicima i firmama Širokog Brijega služi kao nelegalno odlagalište otpada dugi niz godina i sve to znaju nadležne institucije koje jednostavno nije briga i čiji djelatnici zloupotrebljavaju svoj položaj u poslu da dane krate izležavajući se po kancelarijama od plaće do plaće, dok njihovi sugrađani se iz godine u godinu truju i sve više obolijevaju od bolestiju koje ne pitaju za godine. A o čemu uskoro pisati sve više.

Neću puno ovdje pisati, sve ću kazati preko ponuđenog video priloga sa mjesta događaja:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info