UZNEMIRUJUĆE: Ograda Osnovne škole u Knešpolju opasnije od ograde koja okružuje Alcatraz!

Kako bi se djeca osjećala što sigurnije i prilagodila novim “zatvorskim” uvjetima u vremenu “koronizacije”, pobrinuli su se “neki” stručnjaci postavivši novu ogradu oko školskog dvorišta podružnice Druge osnovne škole u Širokom Brijegu, u mjestu Knešpolje.

Ovih dana smo imali priliku čitati kako su pojedine područne škole na području Širokog Brijega dobile nove sanitarne čvorove, uvedeno je grijanje, postavljeni novi prozori, uređena fasada…. ali jednu su školu izostavili spomenuti, tko zna iz kojih razloga!?

Naime, područna škola u Knešpolju, koja broji nešto više od 50-ak učenika, osim što ni do dana današnjeg nema priključak na vodu, a koja se donedavno crpila s Vrela Crnašnice koja se nedavno pronašla u centru skandala kada su u njoj pronađene velike količine opasnih za zdravlje bakterija i nakon čega je škola prešla na korištenje vode iz velikog kanistra koji se nalazi u hodniku škole, bit će i ove godine “glavni” opskrbljivač pitkom vodom.

Pozitivna stvar u ovoj školi osim strpljivih učitelja i zaposlenika su postavljene kante za recikliranje otpada, kako bi se dijete od malih nogu naučilo razvrstavati papir, plastiku, staklo i ostali komunalni otpad, i što je u potpunosti pohvalno.

Osim toga, škola je tijekom ljeta dobila i novu ogradu koja u kompletu okružuje školsko dvorište. Stara ograda je uklonjena, a nova po našim informacijama, koja je koštala oko 15.000 KM dala je donekle ljepši izgled, ali sam izgled ograde budi strah za sigurnost među roditeljima i među samim učenicima. a ni učiteljima baš neće biti ugodno dok se djeca na igrališti nalaze.

Fotografije iznad, koje ste pogledali, govore više od onoga što bi ja mogao napisati. Vrhovi oštrih kutova, na visini od neki 1.5 metara dovoljno upozoravaju na opasnost, a poznavajući stručnost onih kojima je ovako nešto palo na pamet, ne bi se čudio ni da su uveli struju kroz ovu ogradu!

Ovo iznad je fotografija lopte koja je pala na ovu “ogradu” koja okružuje školu i igralište, a što bi tek bilo nekome od djece, nećemo ni pomišljati. Samo ćemo pozvati nadležnu inspekciju, ministarstvo i ostale službe koje su zadužene za sigurnost da što prije riješe ovaj problem “stručnjaka” iz svojih redova koji su ovakvo nešto dozvolili, dok ne bude kasno, jer ionako roditelji, djeca i učitelji imaju dovoljno stresova s početkom ove školske godine!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info