Danas je Cvjetnica (Cvjetna nedjelja) koja je uvod u Veliki tjedan, Crkva se spominje Isusovog trijumfalnog ulaska u Jeruzalem u dane prije Pashe, opisanog u sva četiri Evanđelja, ali i njegove muke koja je uslijedila nakon toga. Svojim sadržajem započinje veliku temu Isusove muke smrti i uskrsnuća, takozvano “vazmeno otajstvo”.

Zbog aktualne situacije i globalne pandemije koronavirusa, a prema uputama civilnih i crkvenih vlasti, vjernici diljem svijeta bit će uskraćeni za osobno sudjelovanje i molitvu na misama u crkvama za Cvjetnicu (tzv. mise bez naroda).

Sva liturgija i euharistija je, sukladno preporukama i uputama nadležnih zbog pandemije koronavirusa, prebačena na duhovno sudjelovanje putem medija odnosno slavljenje Boga posredstvom elektroničkih medija (Internet, radio i televizija), odnosno vjernici su pozvani prepoznati i njegovati ljepotu obiteljske molitve.

Misna slavlja iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu zemaljskim vezama (92.7, 93.1 i 102.3 MHz), kao i putem interneta prenosit će Radio Široki Brijeg, uživo snimkom iz crkve video linkom brojni portali s područja Širokog Brijega poput Jabuka.tv, Vrisak.info, YouTube kanal Hercegovina Live, SirokiBrijeg.info.

Izravan prijenos možete pratiti od 11 sati

SirokiBrijeg.info