Uručene nagrade sportašima Ljubuškog za 2016. godinu

Sinoć je u prostorijama Gradske vijećnice Ljubuški upriličen program svečanog obilježavanja Dana općine Ljubuški i svečano uručenje nagrade športašima općine Ljubuški za 2016. godinu.

Za najbolju mladu sportašicu do 18 godina proglašena je Andrea Vrdoljak, učenica 2. razreda Gimnazije Ljubuški, standardna na lijevom krilu u prvom sastavu ŽRK Izviđač Autotransport.

Za najboljeg mladog sportaša proglašen je rukometaš Josip Šarac, najbolji igrač seniorske momčadi Izviđača, kadetski je reprezentativac Hrvatske i na Europskom kadetskom prvenstvu prošle godine koji je u Zagrebu s hrvatskom reprezentacijom osvojio srebro. Priznanje i nagrade je uručio Ivica Boras, pomoćnik općinskog načelnika.

Za najbolju sportašicu proglašena je rukometašica Marija Boras, , igračica ŽRK Izviđač Autotransport, koja je ponovno najbolja ljubuška sportašica i ovo je treći put zaredom kako je ponijela tu titulu, a za najboljeg sportaš proglašen je Matej Hrstić, najbolji igrač Izviđača koji igra na mjestu lijevog vanjskog, a bio je kadetski i juniorski reprezentativac BiH. Priznanje i nagrade je uručio Ante Mišetić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Priznanje i nagradu za najbolji sportski klub RK Izviđač je uručio općinski načelnik Nevenko Barbarić, a primio u ime svih rukometaša kapetan Ivan Miličević.

Pušten je i petnaestominutni film o 60-godišnjoj povijesti kluba za koji je scenarij napisao Nikica Šiljeg, čitao Tigran Delić, a montažu filma je radio Josip Ramljak. U filmu je prikazano kako se odvijao razvoj rukometa u Ljubuškom, što je sve utjecalo na nastanak RK Izviđač, u kakvim su sve uvjetima nekadašnji igrači osvajali i branili brojne naslove te tko je sve zaslužan za to da je klub i danas tu.

„Moram priznat da sam jako ushićena, kao da nagradu dobivam prvi put i htjela bi se zahvaliti novinarima i svima ovdje prisutnima koji su mi omogućili da primim ovu nagradu. Kako bih primila ovu nagradu sigurno su utjecali moji rezultati i moja dugotrajna posvećenost sportu zatim vrijeme koje sam provela trenirajući i naravno moja ljubav prema sportu“, izjavila je Marija Boras najbolja sportašica općine Ljubuški koja je mladim sportašima poručila da se trude i treniraju, a rezultati će doći s vremenom.

„U neku ruku i jesam očekivala ovu nagradu te je time nagrađen moj dosadašnji trud, a ja ću se potruditi da opravdam nagradu i nastojat ću biti što bolja“, izjavila je za Ljubuški portal Andrea Vrdoljak koja misli da je za svoj uspjeh najzaslužnija ona i treneri koji su se trudili oko nje.

U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice Osnovne glazbene škole Ljubuški Marta Bubalo i Ela Vučić, a program je vodila Bjanka Medić.

Fotografije možete pogledati na: LJportal.com