Upriličena manifestacija “Dan hrvatske knjige” u Grudama

GRUDE – U Gradskoj knjižnici u Grudama upriličena je manifestacija „Dan hrvatske knjige“ koja je sadržavala niz lijepih sadržaja.

Gradsku knjižnicu posjetila su djeca svih pet vrtića iz naše Općine, Kockica, Sunce, Pony, Medvjedić i Dječji vrtić Grude. Uz izraze dobrodošlice i izražavanje zadovoljstva na posjetu, prionuli su na zadane zadatke iz likovnih radionica. Vrijedni volonteri animirali su ih čitanjem odabranih bajki, priča i poezija.

Djeca su nas počastila svojom prisutnošću pjevajući pjesmice na engleskom i hrvatskom jeziku. Oduševili smo se tolikom nadarenošću, kreativnošću, te spontanošću male djece, kazali su iz Gradske knjižnice.

dhk26042016 2

Od samog jutra mnogi ljubitelji knjige posjetili su knjižnicu i darovali svoje knjige. Lijepo je bilo sudjelovati u toj interakciji; dar knjižnici – dar darovatelju. Svi oni koji su darovali knjige, zauzvrat su dobili jedan poklon.

Zanimljiv dio priče je i „Kviz znanja“ koji je ostvaren s učenicima Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude i Srednje škole A.B .Šimića Grude. Učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja pokazali su, ne samo izvrsno znanje, nego i uzorno vladanje, vedrinu i zahvalnost.

Svim sudionicima podijeljene su članske iskaznice i godišnjak „Susreti“.

U večernjim satima u kulturno – glazbenom ozračju nastavljeno je druženje u prostorijama knjižnice. Mladi glazbenici svojim su zalaganjem uveličali i prezentirali pisanu riječ.

dhk26042016 3

Uz zvuke gitare i odabrane stihove najljepše ljubavne lirike završio je dan koji je obilježio Dan hrvatske knjige. Bilo bi doista lijepo da ovaj dan bude obilježen i sljedeće godine i tako postane dio kulturne tradicije.

Želimo izraziti zahvalnost svim ljubiteljima knjige koji su posjetili knjižnicu i darovali knjige, te veliko hvala poduzeću Violeta d.o.o. Grude koji su se odazvali na pokroviteljski poziv ove akcije. Knjižni fond obogaćen je za stotinu naslova.

Srdačno zahvaljujemo svim plemenitim i kreativnim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali i podržali ovu inicijativu i akciju, koja je za cilj imala promovirati pisanu riječ, zaštitu autorskih prava, intelektualnog vlasništva i nadasve potaknuti na dobru naviku čitanja, poručili su iz Gradske knjižnice Grude.

Više fotografija na: Grude-online.info