Home Sport Rukomet Umjesto derbija kola, rukometaši Izviđača odlaze igrati turnir u Kaštelima

Umjesto derbija kola, rukometaši Izviđača odlaze igrati turnir u Kaštelima

0
Umjesto derbija kola, rukometaši Izviđača odlaze igrati turnir u Kaštelima

Već odavno stvari poput odgode početka rukometnog prvenstva u “minut do dvanaest” nisu nikakvo iznenađenje, jer Rukometni savez BiH već godinama sličnim egzibicijama, uveseljava sportsku javnost, piše portal LJportal.com.

“Kaotično stanje”

Kad je krovna rukometna kuća u pitanju, iznenađenje bi bilo da se stvari odvijaju shodno planovima. Navođenje razloga odgode, ni ovoga puta ne pije vode, jer je uz odluku o odgodi navedeno da je razlog “kaotično stanje u Rukometnom savezu”.

Da bi se to ostvarilo, nije trebalo čekati početak prvenstva, a za članove krovnih tjela RS-a BiH, to i onako nije iznenađenje. Tragom činjenice kako je prvenstvo prolongirano, potražili smo Silvija Ivandiju, trenera Izviđač Central osiguranja, naravno uz upit što odgoda “skautima” znači:

– Iskreno, još 7 dana priprema, da se bolje upoznamo i uigramo, iako u suštini ni jedna promjena plana nije dobra. U ovom slučaju gledamo samo na tu pozitivnu stranu, jer ništa ne možemo promijeniti. Imali smo par ozlijeđenih rukometaša koji su se oporavili, zatim tu je novopridošli Božidar Lekić, pa ćemo odgodu iskoristiti za uigravanje. Za nedjelju smo dogovorili sudjelovanje na turniru u Kaštelima, gdje će, uz domaćina – Kaštela, nastupiti još Trogir i Solin. Turnir je jednodnevni, ali nam je dobro došao jer ćemo imati dvije utakmice, zaključuje trener Ivandija.

Šest pripremnih utakmica

Tijekom pripremnog razdoblja “skauti” su odigrali šest utakmica, pet su dobili, a jednu od kaštela izgubili. Svakako vrijedne pozornosti su pobjede protiv Lovćena 39:38 i Vogošće 22:21 na turniru u Goraždu, čiji je Izviđač CO pobjednik, dok je David Mandić proglašen najboljim igračem. Na upit o kompletiranju sastava u kojem je dosta novina, trener Ivandija kaže:

– Još očekujemo povratak bolesnog Josipa Šarca, dobio je zeleno svjetlo da može nastaviti s radom, trenutačno je u Daruvarskim toplicama na testiranju, očekujemo ga u momčadi za 2 – 3 tjedna. S obzirom kako su nam se relativno kasno priključili Vukić i Leković, da se Petar Bubalo tek oporavio tih sedam dana dobivenih odgodom, dobro će nam doći. Uz Šarca, potpuno fit nije Marko Rodin kojeg muči rame, pa će i njemu odgoda koristiti.

Pratili ste konkurente, njihove provjere i nastupe, zaključak?

– Konkurenti nisu puno utakmica igrali, ili su ih sakrili, odnosno igrali su, ali o tome javno nisu govorili. Prema poznatom, dosta je problema u momčadima, svi koji su mijenjali imaju sada problema s uigravanjem, kao i mi.

Tko su ti konkurenti?

– Prema imenima i iskazanim ambicijama, to su prije svih visočka Bosna i Borac, zatim Vogošća, Zrinjski, Konjuh. Mislim da će liga biti jako izjednačena. Trebat će vremena kako bih osjetio snagu ekipa, pa će i meni kao treneru biti puno jasnije, zaključuje novi trener Ivandija.

Planovi Izviđača CO su poznati, naslov prvaka i po mogućnosti kup trofej. Što se igračkog kadra tiče, u momčadi je došlo do jedne izmjene, umjesto Perovića, koji nje došao ozlijeđen, Izviđač CO je angažirao drugog igrača iz Crne Gore Božidara Lekovića, koji igra na pozicijama lijevog vanjskog i eventualno, srednjeg.

LJportal.com