Sastanak predsjednika tri pravaške stranke Nikole Raguža, Stanka Primorca Ćane i Milijana Nakića održan je u četvrtak u Ljubuškom. Na sastanku je, kako je priopćeno iz Hrvatske stranke prava, potvrđena istovjetnost ideoloških opredjeljenja i podudarnosti političkih programa i ciljeva.

Uviđajući da se ta politička određenja i ciljevi, tvrde, ne mogu u dovoljnoj mjeri afirmirati i rezultirati zbog činjenice postojanja većeg broja stranaka pravaškog svjetonazora i po toj osnovi podijeljenosti glasačkog tijela, prepoznajući potrebu udruživanja i zajedničkog djelovanja kako bi dobili podršku birača kojima su pravaška ideologija i politička opredjeljenja bliska te kako bi demokratskim putem i sredstvima realizirali te interesne ciljeve, dogovorena je suradnja ovih pravaških stranaka te zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima. Zajednički nastup je podržao i predsjednik HSP-a HB- Ivan Tokić.

Predsjednici su iskazali uvjerenje da ova suradnja neće završiti na lokalnim izborima, krajnji cilj je ujedinjenje svih pravaških stranaka u BiH.

”HSP jedinstven je iznimno potreban hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, baš sada kada su ugroženi nacionalni interesi i opstojnost hrvatskog naroda u BiH te kad su konačno razotkriveni lažnjaci, dvostruki igrači i poltroni, koji su od izbora do izbora glumili oporbu vladajućem HDZ-u BiH, a ustvari su sve vrijeme bili kukavičje jaje tih istih”, stoji u priopćenju.

Uputili su poziv onima ”koji razmišljaju kao i mi”, da im se pridruže kako bi se ”zajedno suprotstavili ovoj lošoj politici, koja hrvatski narod vodi ka nestanku”, priopćeno je iz Hrvatske stranke prava.

SirokiBrijeg.info