Uhićenja policajaca i pretresi na području Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Ljubuškog

Pretresi i uhićenja na području Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Ljubuškog, započeti su rano jutros od strane Federalna uprava policije.

Akcija kodnog naziva “Megan 1” izvršena na području HNŽ-a i ZHŽ-a. Operativna akcija “Megan 1“ je nastavak akcije “Megan“.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskih sudova u Mostaru, Širokom Brijegu i Ljubuškom, započeti su pretresi na devet lokacija na području općina Mostar, Čapljina, Široki Brijeg i Ljubuški. Lišeno je slobode osam osoba i to šest osoba iz Mostara incijala A.G. (1985.), S.B. (1989.), B.A.(1983.), O.M. (1989.), D.K. (1985.) i M.Š. (1985.), jedna osoba iz Širokog Brijega incijala M.J. (1982.) i jedna osoba iz Čapljine incijala M.R. (1987.), dok se traga za još jednom osobom.

Osobe lišene slobode se dovode u vezu sa krivičnim djelom udruživanje radi činjenja krivičnog djela, a u vezi sa krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i lihvarstvo.

Do sada je u pretresima pronađena i oduzeta određena količina NN materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge spid, heroin i kanabis, određena količina vatrenog oružja, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

Nakon izvršenih pretresa, osobe lišene slobode će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a, priopćeno je iz FUP-a.

SirokiBrijeg.info