Home Vijesti Crna kronika Uhićenja u Ljubuškom kriminalne grupe koja vršila opskrbu težih opojnih droga

Uhićenja u Ljubuškom kriminalne grupe koja vršila opskrbu težih opojnih droga

0
Uhićenja u Ljubuškom kriminalne grupe koja vršila opskrbu težih opojnih droga

Policijski službenici OKP PU Ljubuški i policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ŽZH provodeći višemjesečnu operativno akciju pod nazivom “PUTNIK” s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga došli do podataka vezanih za zlouporabu opojnih droga na području Županije Zapadnohercegovačke.

Tom prilikom su dana 10.11.2017. godine oko 19,00 sati u Ljubuškom u ul. dr. Ante Vukšića bb, lišene su slobode četiri osobe i to, K.C. (44) iz mjesta Studenci, općina Ljubuški, D.M. (36) iz Ljubuškog, stalno nastanjen u Humac II, M.C. (42) iz mjesta Studenci općina Ljuuški i Ž.M. (27) iz Ljubuškog, stalno nastanjen u ul Zrinsko Frankopanska br.6.

Prema Naredbi Županijskog suda ŽZH u Širokom Brijegu od strane policijskih službenika PU Ljubuški i policijskih službenika Sektora kriminalističke policije izvršen je pretres na tri lokacije kom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelima.

Osobe lišene slobode su dio organizirane kriminalne grupe koji su na području Županije a i šire vršili opskrbu više uživatelja težih opojnih droga.

Kriminalistička obrada je provedena u službenim prostorijama PU Ljubuški nad osobama lišenim slobode, koji će u zakonskom roku biti predati u dalju nadležnost Županijskom tužitelju ŽT ŽZH u Širikom Brijegu uz Izvješće o počinjenim kaznenim djelima iz čl.238, čl.239 i čl. 358 KZ F BiH, navodi se u poriopćenju MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info