Uhićena dvojica mladića iz Prijedora koji su pljačkali kuće u mjestu Bijača

Policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su neprijavljenu krađu, te tešku krađu koja je prijavljena 15.rujna ove godine.

Temeljem suradnje s drugim BH policijskim agencijama, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, sredinom rujna ove godine došli su do spoznaja da je vjerojatno u mjestu Bijača izvršena krađa u kući u kojoj nitko ne živi.

O tim saznanjima Sektor kriminalističke policije MUP-a je izvijestio PU Ljubuški koja je kontaktirala kućepazitelja kuće čiji se vlasnik nalazi u inozemstvu, a nakon pregleda kuće kućepazitelj je izjavio da su iz kuće otuđeni motorna pila, laptop i nekoliko drugih predmeta.

Ujedno, 15.rujna PU Ljubuški je zaprimila prijavu da su nepoznati počinitelji provalili u obiteljsku kuću u Bijači, koja se nalazi u blizini kuće u kojoj je počinjena krađa.

Prema navodima iz prijave nepoznati počinitelji su, a nakon što su prethodno provalili u kuću, iz kuće otuđili dva televizora.

Operativnim radom kao mogući počinitelj opisnih kaznenih djela identificirani su A.G. (20) i N.G. (19), oba iz Prijedora.

Temeljem zahtjeva PU Ljubuški policijski službenici CIB Prijedor su lišili slobode A.G. (20) i N.G. (19) i predali ih policijskim službenicima PU Ljubuški, te je nad njima izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su A.G. (20) i N.G. (19) počinili kazneno djelo Krađa iz čl. 286. KZ-a F BiH, i kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. KZ-a F BiH, te će protiv istih biti podneseno odgovarajuće Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Predmeti koji potječu iz kaznenih djela su pronađeni, i kada se za to steknu uvjeti bit će vraćeni vlasnicima, navodi se u priopćenju Uprave MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info