Neformalna udruga ugostitelja s područja općine Grude danas je poslala poziv općinskim službama da se žurno sastanu po pitanju otvaranja ugostiteljskih objekata.

Sastanak je održan u petak u Parku u Grudama na kojem je uz vlasnike ugostiteljskih objekata nazočan bio i načelnik Ljubo Grizelj.

Načelnik je priopćio kako je ranije danas prihvaćena inicijativa za otvaranje ugostiteljskih objekata. Već idućeg tjedna naći će se na dnevnom redu sjednice Županijskog stožera civilne zaštite te da bi se najvjerojatnije donijela odluka o otvaranju ugostiteljskih objekata.

Obzirom da se rigorozne mjere vezane za sprječavanje širenja korona virusa postupno ukidaju, počevši od zdravstvenih institucija, drugih uslužnih djelatnosti (frizeri, kozmetičari, pedikeri, trgovine na malo) zahtijevamo da se i nama omogući naša djelatnost.

Za sada je to samo dozvoljeno vlasnicima koji dostavljaju hranu.

Naime, ugostitelji su već dva mjeseca zakinuti za svoja egzistencijalna prava. U njihovoj djelatnosti je golim okom vidljivo pranje ruku, dezinfekcija prostora i stvari i kratkotrajni kontakt osoblja i gostiju.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite.

Na održanom sastanku podržana je inicijativa svih pet stožera da se ugostiteljski objekti uz poštivanje jasnih propisa i zdravstvenih mjera otvore 11. svibnja.

Inicijativa će se uputiti i Federalnom stožeru civilne zaštite.

Grude-online.info