Usred noći aktivirao se požar na Bošnjakovom brdu iznad Širokog Brijega, no dežurne gasitelje nije previše iznenadio.

Kako doznaje s terena Bljesak.info, požar se aktivirao negdje na samoj sredini brda oko 2.00 sata te je uočen s osmatračnice nakon čega su gasitelji krenuli u borbu. Gorjela je šuma te visoko i nisko raslinje.

Noć i teško pristupačan teren otežavali su gašenje, no nakon jednosatne borbe pet pripadnika Vatrogasnog društva Široki Brijeg i pet pripadnika Gorske službe spašavanja Široki Brijeg spriječili su širenje požara te su ga u konačnici i u potpunosti ugasili.

Na lokalitetu Bošnjakovo brdo cijelu noć će dežurati policijski pripadnici PU Široki Brijeg, dok se gasitelji tijekom jutarnjih sati vraćaju na teren kako bi izvidjeli situaciju.

Požar je ugašen, no postoji bojazan da bi jači vjetar mogao rasplamsati dijelove gdje još dimi te ga ponovno aktivirati.

Dim se nadvio nad cijelim gradskim područjem gdje se osjeti nesnosan smrad, a u naseljima u blizini požarišta otežano je disanje.

Podsjećamo, požar je na ovom lokalitetu izbio u subotu oko 15.00 sati, a širokobriješkim vatrogascima i GSS-ovcima su tijekom tog dana u pomoć pristigli vatrogasci iz Gruda, Mostara i Čitluka te članovi GSS-a Grude kao i mještani te dobrovoljci.

Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, požar je izazvao jedan mještanin koji je palio korov oko svoje kuće. Vatru je uspio ugasiti, barem je tako mislio, te je otišao u kuću da bi se kasnije uspostavilo da ona u potpunosti nije bila ugašena te se proširila prema brdu.

Bljesak.info