LJUBUŠKI – Policijski službenici OKP-a PU Ljubuški radeći na rasvjetljavanju kaznenih djela “Teške krađe” iz čl.287. i kaznenog djela “Oštećenje tuđe stvari” iz članka 293. KZ F BiH počinjenih na području općine Ljubuški, došli su do saznanja o mogućim počiniteljima ovih kaznenih djela.

Policijski službenici OKP-a PU Ljubuški ishodili su Naredbi Općinskog suda u Ljubuškom broj: 63 0 K 036898 19 Kpp od dana 20.03.2019. godine, postupili po istoj te izvršili pretres obiteljskih kuća i pratećih objekata koje koriste osumnjičeni.

Provedenom kriminalističkom obradom nad osumnjičenima S.V. (1998.) iz Vareša, I.P. (2000.) i N.P. (1999.) iz Ljubuškog te A.K. (1999.) iz Širokog Brijega, isti su priznali počinjenje devet KD-a “Teške krađe” i jedno KD “Oštećenje tuđe stvari” počinjenih na području općine Ljubuški koja im se stavljaju na teret. Ukupno je rasvjetljeno 10 kaznenih djela, priopćeno je iz MUP-a ŽZH

Sve poduzete mjere i radnje su izvršene uz suglasnost i nalog nadležnog Županijskog tužitelja u Širokom Brijegu.

Policijski službenici PU Ljubuški će u redovnoj proceduri Županijskom tužiteljstvu ŽZH Široki Brijeg podnijeti devet dopuna Izvješća o počinjenim KD-a iz članka 287. i jednu dopunu izvješća o počinjenom KD iz članka 293. KZ F BiH.

SirokiBrijeg.info