Udruge proizašle iz Domovinskog rata stale u obranu Zlatana Mije Jelića

Kordinacija udruga borbenog sektora HVO-a povodom podizanja optužnice protiv generala Zlatana Mije Jelića (Udruga Specijalne Policije iz Domovinskog rata HR HB, Udruga bivših pripadnika postrojbe Ante Bruno Bušić, Udruga PPN Ludvig Pavlović), uputila je priopćenje koje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

S ogorčenjem smo primili vijest o podizanju optužnice Tužiteljstva BiH protiv našeg ratnog zapovjednika generala Zlatana Mije Jelića. U potpunosti i sa gnušanjem odbacujemo sve monstruozne optužbe izrečene na račun našeg junaka domovinskog rata i u potpunosti ga podupiremo, ponosni na njegov ratni put u obrani domovine i u borbi za slobodu hrvatskog naroda.

I ova optužnica podignuta od strane Tužiteljstva BiH pokazuje, po tko zna koji put kako se preko naših ratni zapovjednika u montiranim političkim procesima pokušava nametnuti teza o HVO- e i cjelokupnim hrvatskim narodom u BiH kao zločinačkoj organizaciji a sve to po načelima koja su vrijedila još u vrijeme otomanskog carstva : „ kadija te tuži kadija ti sudi „.

Na sve ovo, na žalost ostaju gluhi i nijemi hrvatski politički predstavnici na svim razinama vlasti od gradskih i županijskih do federalnih i državnih razina. ogorčeni smo takvom pasivnošću i prepuštanju naših ratni zapovjednika neutemeljenim optužbama te medijskoj hajci orkestriranoj iz redova onih koji za cilj imaju nestanak hrvatskog naroda s ovih područja, odnosno onih koji u miru pokušavaju ostvariti ono što im nije pošlo za rukom u ratu zahvaljujući upravo ljudima kao što su i naš general Zlatan Mijo Jelić.

Za razliku od hrvatskih političkih predstavnika, bošnjački politički predstavnici nisu se javno susprezali izvršiti neviđeni pritisak na pravosuđe i uz osude zbog podizanja optužnice, zaprijetiti da će generala Mahmuljina braniti svim institucionalnim pa i izvaninstitucionalnim sredstvima. Ili kako to bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović diplomatski uvija u celofan porukama o nedopustivosti izjednačavanja žrtve i agresora „ stvaranju umjetnog balansa u procesuiranju ratnih zločina „ a federalni ministar branitelja, potvrđuje navodima „ da će se rad pravosudnih organa poštivati ali samo do određene mjere „

Gospodo hrvatski politički predstavnici u BiH, vi ste tada, žalosno je, sluganski i ponizno propustili reagirati na ovakve krajnje opasne izjave. Žalosno je i neprihvatljivo za sve hrvatske branitelje i domoljube kako svojom pasivnošću u slučaju podizanja optužnica protiv našeg ratnog zapovjednika idete niz dlaku onima koji ne žele dobro hrvatskomu narodu. Ovdje se ne radi samo o sudbini, čestitosti i čistoći obraza junaka domovinskog rata generala Zlatana Mije Jelića, nego se radi o tome da se ovakvim monstruoznim optužbama želi okaljati čestitost i čistoća obraza svih poštenih hrvatskih ljudi, onečistiti prolivena krv hrvatskih domoljuba u borbi za slobodu. Svojom šutnjom, gospodo politički predstavnici u BiH, vi jasno pokazujete koliko vam je stalo do vaših fotelja i privilegija a koliko vam je stalo do hrvatskih branitelja domovinskog rata koji su svojom žrtvom omogućili blagodati koje danas uživate, stoji u priopćenju navedenih udruga.

SirokiBrijeg.info