Home Vijesti Politika UDRUGA ZAVJET U BiH: Drugovi nećete se vi moliti danas za njih nego za sebe!

UDRUGA ZAVJET U BiH: Drugovi nećete se vi moliti danas za njih nego za sebe!

0
UDRUGA ZAVJET U BiH: Drugovi nećete se vi moliti danas za njih nego za sebe!

Braniteljska udruga Zavjet, koja u svom punom nazivu ima i katolički predznak, po ini put se obraća javnosti iznoseći nepobitnu tvrdnju da Haški uznici nevino više od desetljeća borave u pritvoru. Lišeni slobode, sa vjerom u Boga dokazuju istinu o svojoj nevinosti, domoljublju, Herceg Bosni i svemu onome što potvrđuje da je HVO vodio pošten i obrambeni Domovinski rat. Za nas su oni nevini i kakva god sutra presuda bude, to svoje uvjerenje promijeniti nećemo.

Velike su riječi, ali ako oni budu osuđeni za ratne zločine onda nemamo grižnje savjeti kada kažemo da ta i takva kazna stigne sve nas koji smo nosili odore HVO-a, sve nas koji su se kleli u HR HB.

Za danas je organizirano molitveno bdijenje za njih, kako volite reći, “Prlića i ostale”. Za što ćete se moliti, da presuda bude napisana na engleskom ili hrvatskom, izrečena opet na engleskom ili hrvatskom? Možda će se neki moliti da bude napisana na srpskom i ćirilicom, to pismo i jezik su im bliži!

Gospodo presuda je napisana, a vaša molitva je predstava za javnost. Nećemo reći cirkuska, jer poštujemo vjeru i svoju katoličku crkvu, ali smo sigurni da se vas većina danas moliti samo za sebe; Za svoje lažne ratne puteve, lažna imenovanja, odličja, invalidnosti, za lažnu povijest i još lažniju sadašnjost.

Zbog toga, zbog vas gospodo oni u Hagu ispaštaju.

Što ste napravili u zadnjih trinaest godina, za njih, za istinu o najsvetijoj novijoj povijesti hrvatskog naroda? Ništa, definitivno ništa!

Uz njih je bila nekolicina najiskrenijih prijatelja i onih koji su srcem živjeli Herceg Bosnu, za vas je Prlić politički kriminalac, Stojić devradžija, Praljak lopov duhanske industrije i nekretnina, Ćorić vlasnik “teror vinarije”, Pušić švercer, a Petković zalutala budala. Treba li reći i to, oni se nikako ne uklapaju u vaše privatizacije, političke mandate, izmišljena radna mjesta u Elektroprivredi, HT Eronetu, Aluminijskom…

Pitamo vas, dali stvarno mislite da vam oni vjeruju, kada im činite kurtoazne i protokolarne posjete, kada ih spominjete, opet ne poimenice nego kao “šestorku”, na raznoraznim obljetnicama?

Ne gospodo, ne vjeruju vam, jer znaju da to radite samo radi sebe trošeći neke proračunske novce.

Zato poslije, odšutjelih trinaest godina, večerašnja molitva je licemjerna, poglavito što su joj inicijatori “Odbor za branitelje HNS-a i zaklada za pružanje pravne pomoći braniteljima HVO-a!?

Ponovit ćemo, za nas koji smo svo ovo vrijeme sa njima i uz njih, oni su nevini i kakva god da presuda bude, ne prihvaćamo je, jer im je odnijela trinaest godina života, a nama prijatelje! Sigurni smo da su bili tu, među nama, baš kao i Dario Kordić, ni ovo danas ne bi bilo ovakvo, a vi koji ste odlučili, ili koji to po zadatku morate, molite se, a samo Bog zna za što i koga.

Dragi Jadranko, Bruno, Slobodane, Valentine, Berislave i Milivoje, Bog vas živio, mi smo kao i do sada uz vas.

Udruga “Zavjet u BiH”