Slučaj ozljeđivanja srednjoškolca koji je uzburkao javnost u Širokom Brijegu, Županiji Zapadnohercegovačkoj i cijeloj Hercegovini potaknuo je brojne špekulacije i unio nemir među brojne obitelji.

Većina članova naše udruge Specijalne policije Hrvatske Republike Herceg-Bosne su roditelji i iznimno smo osjetljivi na bilo kakvu sličnu pojavu. Ovim putem izražavamo potporu obitelji dječaka koji je doživio tešku ozljedu i prije svega želimo ih podržati u tome da se kaže prava istina i što se sve događalo kobne večeri u kojoj je mladić stradao. No, jednako tako razumijemo i podržavamo roditelje druge djece koje se pokušava unaprijed osuditi, staviti na stup srama, te tražimo od institucija da rasvijetle ovaj slučaj kako bi se prestalo s daljim špekulacijama.

Malo je reći da je čudno da narod sve zna, a grad svašta priča, a da od toga nema ništa, makar ako je suditi po iskazima djece i drugih sudionika danih policiji, a koje su mediji objavili. Dapače, toliko su maštovite priče koje se slažu da čak i javnost počinje sumnjati u cijeli slučaj i posve ignorirati činjenice. A činjenice ne idu u prilog raznim mešetarima, političkim i interesnim koji preko nesretnog slučaja mladića žele ispuniti svoje propale ambicije ili pak prikriti vlastitu nesposobnost. No, najstrašnije od svega jeste da smo gotovo mjesec i pol dana nakon toga ‘čudnog’ događaja došli do toga da se preko portala, medija, raznih interesnih skupina traži žrtva, traži glava koja bi trebala, po tome razmišljanju, biti kompenzacija za navodno premlaćivanje maloljetnog dječaka. Županija Zapadnohercegovačka jest zapad u svakome smislu, ali ne treba, ne smije i nadamo se neće postati Divlji Zapad u kojem će zakon u svoje ruke preuzeti samozvani zaštitnici pravde.

Članovi udruge Specijalne policije Hrvatske republike Herceg-Bosne žele izraziti svoju razočaranost pokušajima da se ospori, prije svega, rad institucija sustava, ponajprije naše policije, jer smo se za izgradnju takog profesionalnog, nepristranog i neovisnog sustava sami borili u Domovinskome ratu. Stoga, puna potpora radu policijskih i pravosudnih institucija da se do kraja otkrije istina. Institucije sustava su zakazale što nisu na vrijeme javnost informirale oko ovoga incidenta čime su dale prostora za dezinformacije i špekulacije koje su onda iskoristili oni koji u suštini ne žele dobro niti obitelji nastradalog mladića i njegovih školskih kolega, glasovitoj gimnaziji, Širokome Brijegu, Županiji Zapadnohercegovačkoj i u konačnici hrvatskom narodu. Ovim putem pozivamo svu djecu, roditelje i sve one koji imaju bilo kakva saznanja da javno govore o ovome slučaju kako bi pomogli institucijama da ga dovedu do kraja. Uvjereni smo da će istina u konačnici pobijediti i skinuti se ljaga koja je nanesena Širokom Brijegu.

Udruga Specijalne policije Hrvatske Republike Herceg-Bosne