Udruga „Pravi Put“ iz Gruda organizira Besplatni tečaj računalne edukacije pod nazivom „Informatička pismenost“

Udruga „Pravi Put“ iz Gruda organizira projekt računalne edukacije pod nazivom „Informatička pismenost“, a koji je namijenjen osobama s invaliditetom, nezaposlenim osobama u dobi iznad 45 godina, samohranim roditeljima, skrbnicima, osnovnoškolcima, srednjoškolcima, volonterima…

Besplatni tečaj

Projekt financira Federalno ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva Mostar te se sastoji od nekoliko segmenata obuke za učinkovit rad u MS Office aplikacijama (Word, Excel, MS Outlook i Power Point) te dijela za napredne, kao što su izrada web stranica, izrada stranica WordPress, Branded. me, Linkedln, Blog-E, itd.

„Sve ove kategorije imat će prigodu od 10. siječnja iduće godine pohađati besplatni tečaj informatike. Bit će im prezentirane zanimljive i inovativne metode treninga koji će im, osim novih znanja i vještina iz tih tematskih područja, omogućiti povezanost sa zajednicom i veću mogućnost za zaposlenje u bliskoj budućnosti“, kazala je za naš list Žana Alpeza, predsjednica Udruge „Pravi put“.

Dodala je kako će se ovaj projekt provesti u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini te da je broj polaznika ograničen, zbog čega će se pri odabiru sudionika vršiti izborne procedure.

Prijave do 28. prosinca

Nakon završetka treninga polaznici će dobiti certifikate i pismo preporuke koje mogu koristiti prilikom prijave za zaposlenje.

„Digitalne vještine i medijska pismenost igraju veliku ulogu pri zapošljavanju i jednakom/ravnopravnom društvenom sudjelovanju, stoga će i ovaj projekt dobro doći svima onima koji žele konkurirati na tržištu rada“, poručila je Alpeza.

Prijave se mogu poslati na e-mail adresu pravi.put.udruzenje@gmail.com najkasnije do 28. prosinca s naznakom „Prijava za sudjelovanje u projektu računalne edukacije – „Informatička pismenost“.

Dnevni list