Home Tehnologija Internet Udruga „Pravi Put“ iz Gruda organizira Besplatni tečaj računalne edukacije pod nazivom „Informatička pismenost“

Udruga „Pravi Put“ iz Gruda organizira Besplatni tečaj računalne edukacije pod nazivom „Informatička pismenost“

0
Udruga „Pravi Put“  iz Gruda organizira Besplatni tečaj računalne edukacije pod nazivom „Informatička pismenost“

Udruga „Pravi Put“ iz Gruda organizira projekt računalne edukacije pod nazivom „Informatička pismenost“, a koji je namijenjen osobama s invaliditetom, nezaposlenim osobama u dobi iznad 45 godina, samohranim roditeljima, skrbnicima, osnovnoškolcima, srednjoškolcima, volonterima…

Besplatni tečaj

Projekt financira Federalno ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva Mostar te se sastoji od nekoliko segmenata obuke za učinkovit rad u MS Office aplikacijama (Word, Excel, MS Outlook i Power Point) te dijela za napredne, kao što su izrada web stranica, izrada stranica WordPress, Branded. me, Linkedln, Blog-E, itd.

„Sve ove kategorije imat će prigodu od 10. siječnja iduće godine pohađati besplatni tečaj informatike. Bit će im prezentirane zanimljive i inovativne metode treninga koji će im, osim novih znanja i vještina iz tih tematskih područja, omogućiti povezanost sa zajednicom i veću mogućnost za zaposlenje u bliskoj budućnosti“, kazala je za naš list Žana Alpeza, predsjednica Udruge „Pravi put“.

Dodala je kako će se ovaj projekt provesti u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini te da je broj polaznika ograničen, zbog čega će se pri odabiru sudionika vršiti izborne procedure.

Prijave do 28. prosinca

Nakon završetka treninga polaznici će dobiti certifikate i pismo preporuke koje mogu koristiti prilikom prijave za zaposlenje.

„Digitalne vještine i medijska pismenost igraju veliku ulogu pri zapošljavanju i jednakom/ravnopravnom društvenom sudjelovanju, stoga će i ovaj projekt dobro doći svima onima koji žele konkurirati na tržištu rada“, poručila je Alpeza.

Prijave se mogu poslati na e-mail adresu pravi.put.udruzenje@gmail.com najkasnije do 28. prosinca s naznakom „Prijava za sudjelovanje u projektu računalne edukacije – „Informatička pismenost“.

Dnevni list