Udruga “Korektiv” u akciji poribljavanja i provođenja projekta “Izgradnja i uređenje dječjeg parka Borak”

ŠIROKI BRIJEG – Udruga za unapređenje i koordinaciju aktivizma u lokalnoj zajednici “Korektiv” iz Širokoga Brijega uz potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta jučer je započela provoditi svoj projekt “Izgradnja i uređenje dječjeg parka Borak”.

Uz ostalo, u planu je postavljanje elemenata u dječjem parku, postavljanje klupa i kanti za otpatke uz šetnice parka, te poribljavanje vodotokova rijeke Lištice i njezinih pritoka, Crnašnice i Žvatića:

-Staze uz rijeku su dosta zapuštene i neuređene, te kao takve predstavljaju veliku opasnost za lokalno stanovništvo i potencijalne posjetitelje. Baš zato pokušavamo ih urediti i učiniti pristupačnim za djecu i starije, te sportske ribolovce, rekao nam je Dalibor Ravić, predsjednik udruge “Korektiv”, koja je vodotokove rijeke Lištice poribila sa 150 kolograma potočne pastrve i namjerava nastaviti s predviđenim akcijama.

poribljavanjel12052016 1

Udruga Korektiv poziva sve volontere i građane koji u njihovim projektima prepoznaju prave i vrijedne stvari od kojih svi imaju koristi. Zaštita okoliša, prirodnih dobara i prostora u Širokom Brijegu važno je razvojno pitanje zato, poručili su, zato odazovite se ovim hvale vrijednim akcijama očuvanja Borka.

SirokiBrijeg.info