Home Ostale rubrike Zdravlje Učenicima iz Uzarića održana edukaciju o pružanju i značaju prve pomoći

Učenicima iz Uzarića održana edukaciju o pružanju i značaju prve pomoći

0
Učenicima iz Uzarića održana edukaciju o pružanju i značaju prve pomoći

U povodu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći učenicima Druge osnovne škole Široki Brijeg – Područna škola Uzarići održali smo edukaciju o prižanju i značaju prve pomoći koje je vodila dr. Gorjana Smiljanić.

Bila je ovo prilika za ponovno podizanje svijesti o važnosti znanja i vještina u pružanju prve pomoći, kako bi se izbjegle ozljede i što više spasilo ljudskih života.

Ovogodišnja tema je bila: Ozljede u kući, koje se odnose na iznenadne i neočekivane događaje u kući ili njezinoj neposrednoj blizini, a utječu na svu populaciju, bez obzira na dob, spol i prihode.

Domovi se percipiraju kao sigurna mjesta, ali nažalost 80% svih nesreća, odnosi se na nesreće u kuhinji ili neposrednoj blizini.

Dr. Gorjana Smiljanić je razgovarala s učenicima, koji su smjelo odgovarali na pitanja i prisjetili se svojih ozljeda i ponašanja roditelja u takvim situacijama, a nama se dalo zaključiti da je 80% učenika doživjelo neku srećom malu nezgodu. Bili su to padovi, manje ozljede ili lomovi ruke, ključne kosti, zdjelice, posjekotine od noža ili drugog oštrog predmeta, opekline, zatim diranje utičnica, prekidača struje i slično.

Crveni križ Široki Brijeg