Učenici Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu odlično nedavnu edukaciju pretočili u stvarnu situaciju!

Koliko je dobro došla vježba i edukacije učenika i ne/nastavnog osoblja iz područja zaštite i spašavanja u organizaciji Uprave civilne zaštite ŽZH mogli smo doznati ovog utorka nakon što je regiju pogodio snažan potres, a nekoliko njih manjih se nastavilo osjećati tijekom dana.

Pojedine škole u drugim županijama gdje se jače podrhtavanje osjetilo poslali su učenike kućama prevencije radi, ali nešto slabiji potresi pogodili su područje Županije Zapadnohercegovačke.

Iako je potres normalna prirodna pojava, često budi strahopoštovanje i dobro je znati kako se ponašati u takvim uvjetima.

Učenici Srednje strukovne škole Široki Brijeg prije nešto više od mjesec dana imali su edukaciju, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja i sve je djelovalo im kao “igra” ali na sreću iz te “igre” nešto su uspjeli naučiti, pa tako i danas kada su to sve morali u realnost i stvarno stanje pretočiti.

“Brzom reakcijom smo nakon potresa koji se dobro osjetio evakuirali sve učenike iz škole, kao i nastavno osoblje, te smo neko vrijeme proveli svi na parkingu ispred škole, više zbog zaštite i prevencije i nakon toga smo se svi vratili u učionice svatko za svoje radno mjesto” – Kazala je Ljerka Naletilić, ravnateljica Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu za portal SirokiBrijeg.info.

Kako smo doznali od ravnateljice, među učenicima nije bilo nekog pretjeranog straha i sve je prošlo u najboljem redu što se evakuacije tiče, a prvenstveno zahvaljujući nedavnoj vježbi koja je održana u ovoj školskoj ustanovi. Što se tiče same zgrade škole, ona nije pretrpjela nikakva oštećenja, kazala nam je ravnateljica Naletilić. Školski sati su na kraju bili malo skraćeni.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info