Home Kultura Glazba Učenici iz Ljubuškog i Brotnja priredili pravu glazbenu poslasticu u središnjem gradskom parku

Učenici iz Ljubuškog i Brotnja priredili pravu glazbenu poslasticu u središnjem gradskom parku

0
Učenici iz Ljubuškog i Brotnja priredili pravu glazbenu poslasticu u središnjem gradskom parku

LJUBUŠKI – Učenici OGŠ Ljubuški i njihovi gosti, učenici OGŠ Brotnjo, bili su glavni akteri glazbene priče koja se odvijala u središnjem gradskom parku u Ljubuškom. Tako su ljubitelji dobre glazbe, kao i brojni prolaznici i šetači imali prigodu čuti vrijedna djela poznatih svjetskih skladatelja: Felixa Mendelssohna, Johanna Sebastiana Bacha, Frederica Chopina…

Burni pljesak za izvođače

Oduševljena publika je svaku izvedbu nagradila velikim pljeskom, a kako i ne bi kada su svoje umijeće muziciranja na gitari, trubi, violini, glasoviru, flauti, harmonici… pokazali iznimno nadareni učenici koji su tijekom cijele školske godine bili predani radu i vježbanju.

gljk3062016 3

Naime, za ovaj glazbeni događaj pripremali su ih njihovi profesori, ne krijući zadovoljstvo onim što su čuli i vidjeli. Jednako tako, pozitivne reakcije nisu izostale ni od strane građana Ljubuškog.

„Ovim koncertom mladi glazbenici su pokazali koliko zapravo vole glazbu, osobito klasičnu. Na najljepši način uputili su pozdrav ljetu, a ujedno su obogatili kulturni i društveni život ovog grada. Zasigurno, ovu glazbenu priču treba što prije ponoviti“, kazala nam je jedna građanka.

gljk3062016 1

I najmlađi uživali

Dodajmo i to kako su, uz uhu ugodne tonove, najmlađi posjetitelji uživali u ugodnom ambijentu parka. A pohvalno je to što ih roditelji od najranije životne dobi upoznavaju s velikim imenima klasične glazbene scene.

Budući da je koncert uspješno realiziran, iz Osnovne glazbene škole Ljubuški zahvaljuju svima, a posebno Općini Ljubuški, Osnovnoj školi Marka Marulića te „Brothers“ music shopu.

Dnevni list