Auto-moto klub Široki Brijeg u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke u četvrtak je na području Širokog Brijega proveo prometno-preventivnu akciju ”Počela je školska godina”.

Akcija je provedena kod Prve osnovne škole Široki Brijeg u Klancu te kod Područne osnovne škole u Mokrom gdje su djeca zajedno s policijskim službenicima zaustavljali vozače dijeleći im edukativne letke te upozoravajući ih da budu posebno oprezni u blizini škola.

Ova akcija ima prvenstveno za cilj da preventivnim djelovanjem na sudionike u prometu doprinese što sigurnijem odvijanju prometa.

Također, policijski službenici svih održali su predavanja u školama te su učenicima podijelili reflektirajuće prsluke i privjeske. Tom prilikom upozorili su ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i educirali ih o osnovnim pravilima ponašanja u prometu koje trebaju poštivati.

”Koristimo priliku da apeliramo na vozače motornih vozila da poštuju prometne znakove posebice pješačke prijelaze koje koriste djeca kao najranjivija skupina sudionika u prometu”, ističu iz Uprave policije MUP-a ŽZH.Bljesak.info