LJUBUŠKI – Učenici Gimnazije Ljubuški još jednom su pokazali svoju humanu stranu. Naime, povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, posjetili su i prigodno darovali štićenice Doma za stare i nemoćne sv. Josip Radnik na Bučinama te djecu s posebnim potrebama koja pohađaju Osnovnu školu Marka Marulića. Oni su im, zauzvrat, priuštili veselo druženje uz pjesmu i ples, ali i pokoju recitaciju.

Darovi za Uskrs

“Budući da se bliži Uskrs, osjetili smo potrebu da posjetimo djecu s posebnim potrebama te da ih obradujemo paketićima sa slatkišima. I više smo nego zadovoljni prijemom i svime onima što su nam ova djeca priredila“, kazala nam je Ana Petrović, predsjednica vijeća učenika Gimnazije Ljubuški. Ana se osvrnula i na posjet Domu za stare i nemoćne sv. Josip Radnik, gdje je, kako nam kaže, vladalo jednako dobro raspoloženje.

“Nakon što je svaki razred dobio zadatak za prikupljanje određenih namirnica, učenici su marljivo prionuli poslu te su za štićenice pripremili pakete s prehrambenim i higijenskim potrepštinama. Sa zadovoljstvom mogu reći kako smo ispunili svoj zadatak“, zaključila je ona.

Prigodan domjenak

Kažimo i to kako se u Osnovnoj školi Marka Marulića tradicionalno provodi prigodan program povodom Svjetskog dana Down sindroma. Tako je susret s gimnazijalcima dodatno obogaćen i prigodnim domjenkom, a sve u cilju kako bi se djeci s posebnim potrebama osigurao što ljepši boravak u školi.

Dnevni list