Home COVID-19 / POMOĆ - ZAPOVIJEDI U ŽZH stiglo 100 bolničkih kreveta za opremanje izolatorija

U ŽZH stiglo 100 bolničkih kreveta za opremanje izolatorija

0
U ŽZH stiglo 100 bolničkih kreveta za opremanje izolatorija

Vlada i Stožer civilne zaštite ŽZH Županije zapadnohercegovačke nabavili su stotinu bolničkih kreveta i odgovarajućih madraca za opremanje izolatorija u Širokom Brijegu i Ljubuškom.

-Vrijednost investicije je 45.000 konvertibilnih maraka. Polovina kreveta tijekom dana bit će dopremljena u Ljubuški gdje će biti uskladištena i spremna za opremanje izolatorija ako to bude potrebno – kazao je dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević

Pored pripremanja izolarotorija, Vlada ŽZH radi i na ostalim vidovima pomoći stanovništvu u vrijeme pandemije koronavirusa.

Tako je na posljednjoj svojoj sjednici Vlada ŽZH za potrebe Crvenog križa ŽZH izdvojila dodatnih 45.000 maraka, što će omogućiti nesmetan rad te humanitarne organizacije, a od tih sredstava osigurat će se i paketi pomoći za najugroženije stanovnike te županije.

Kada je u pitanju gospodarska situacija, županijska vlada formirala je radnu skupinu koja će u narednim danima predložiti set mjera kako bi se sačuvao što veći broj radnih mjesta.

Fena