U Splitu uhićen razbojnik koji je “pobro metak” u Ljubuškom od dilera deviza

Dvanaest godina nakon što je u Splitu i Makarskoj opljačkao tri mjenjačnice, u Splitu je prošlog četvrtka u samom centru grada uhićen Dragan Milošević (34), rodom iz Metkovića, koji je svo ovo vrijeme bio u bijegu. Milošević je uhićen bez pružanja otpora u Gundulićevoj ulici u Splitu, a istog popodneva je prepraćen u splitski zatvor.

Miloševića terete da je u kolovozu 2004. godine ušao u mjenjačnicu “Sistem-Trade” u Splitu i uperio pištolj prema djelatnici koja mu je dala oko 10.000 kuna. To mu nije bilo dovoljno pa ju je odgurnuo i nasilno otvorio blagajnu, uzevši ukupno oko 21.000 kuna.

Nakon nekoliko dana u Makarskoj je “napao” mjenjačnicu “Sirena”, a pobjegao je s oko 43.000 kuna. I posljednju pljačku na našem području, po optužnici, izveo je početkom kolovoza 2005. godine u Makarskoj, kad je iz mjenjačnice “Sirena”, uz prijetnju oružjem vlasniku i djelatnici, uzeo oko 72.000 kuna. Iako prilikom sve tri pljačke policija nije našla njegove otiske i druge tragove, Milošević je identificiran kao počinitelj zahvaljujući snimkama videonadzora, piše Slobodna Dalmacija.

U trenutku kad je još krajem 2008. godine ŽDO Split protiv njega podignulo optužnicu zbog ova tri razbojstva, Milošević se nalazio na izdržavanju zatvorske kazne od pet i pol godina u KP-u Zenica. Nekoliko je godina proveo po zatvorima zbog pljački banaka na području Mostara i Čitluka. V. Urukalo.

Podsjetimo, Milošević i njegov pomagač Marko Bilić zvani Makača napali su čuvara Gimnazije Nikolu Hrstića u prosincu 2013. godine, a nakon što su ga počeli tući, napadnuti čuvar u samoobrani je pucao iz oružja te Miloševića ranio u glavu.

Tog kobnog dana Milošević i Bilić su, navodno, Hrstića presreli dok je išao na posao te su s baterijom i pištoljem u rukama drsko zatražili da im preda sav novac. Hrabri Nikola to je odbio učiniti i onda je brutalno napadnut. Nakon što se čuo pucanj, napadači su pobjegli s nešto otetog novca, ali nisu stigli daleko odmaći.

Milošević je imao ranu na glavi pa je uhićen kada je potražio liječničku pomoć. Spominjalo se da mu je ispaljeni hitac prošao kraj oka i izišao na drugu stranu glave.

Nakon oporavka pravosudnom pogreškom pušten je iz pritvora pa mu se bio izgubio svaki trag. Njegov partner M. Bilić je u Š. Brijegu zbog toga već osuđen na 5 i pol godina zatvora.

SirokiBrijeg.info