Odlukom Stožera Civilne zaštite županije Zapadnohercegovačke priprema se prostor na području Širokog Brijega za smještaj lakše oboljelih od korona virusa ukoliko razvoj epidemiološke to bude zahtijevao. Danas su dvoranu u Sportskom centru “Pavković” pripremali pripadnici PVP Široki Brijeg, DVD Mokro, kao i pripadnici službi zaštite i spašavanja – Služba Crvenog križa ŽZH, GSS Široki Brijeg, kao i volonteri navijačke skupine „Škripari“, postavljanjem kreveta za lakše oboljele osobe te dezinfekcijom prostora. Pripreme su nadzirali članovi Županijskog stožera civilne zaštite i Gradskog stožera CZ Širokog Brijega.

„Zahvaljujemo obitelji Pavković koja je Stožeru CZ ŽZH dala na korištenje dvoranu SPC Pavković a koju smo danas zajedničkim snagama svih raspoloživih službi pripremili prema zapovijedi Stožera“, kazao je Josip Zelenika, tajnik Crvenog križa ŽZH i član Stožera CK ŽZH.

Trenutno se doprema oprema i za prostor na području Ljubuškog koji će se opremati ukoliko se popune kapaciteti u Širokog Brijegu, a određene su lokacije i na prostoru Posušja i Gruda.

“Prostori za smještaj lakše oboljelih se pripremaju planiranom dinamikom. Zahvaljujem svima u ime Stožera koji su danas, i u proteklim danima pomogli da sve ide svojim tijekom”, izjavio je Drago Martinović, načelnik Stožera CZ ŽZH.

Napominjemo još jednom, za sve informacije o broju zaraženih osoba s područja Županije Zapadnohercegovačke, kao i aktivnostima koje se provode s ciljem suzbijanja pandemije korona virusa nadležan je isključivo Stožer CZ ŽZH. Stožer će svakodnevno izvještavati javnost o svim aktivnostima koje provodi i aktualnoj epidemiološkoj situaciji na prostoru ŽZH.

Stožer CZ ŽZH