U Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg održan prvi ogledni sat iz Prirode na temu Pravilna prehrana

Dana 27.siječnja 2020. godine u Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg doc.dr.sc. Olgica Marušić, stručna savjetnica/vanjska suradnica Zavoda za odgoj i obrazovanje, održala je Ogledni sat na temu Pravilna prehrana.

Oglednom satu su nazočili: članice Aktiva biologije i kemije Dijana Karačić, Zora Šakota i Marija Kraljević, pedagoginja Dragana Oreč, zamjenik ravnatelja Jozo Pinjuh i stručna savjetnica/vanjska suradnica za njemački jezik Zavoda za odgoj i obrazovanje profesorica Angela Bernadić.

Cilj sata je izgrađivati svijest o potrebi očuvanja zdravlja kroz pravilnu prehranu, koja uključuje uravnoteženost, raznolikost i umjerenost prilikom konzumiranja hrane.

Djeca su kroz radionicu spoznala značaj pravilne prehrane te konzumiranja zdravih namirnica podijeljenih u više obroka. Dobili su zadatak da na plutenim pločama slože jelovnik koristeći zdrave namirnice, ali i one koje vole. Nakon toga su predstavnici grupa predstavili svoje jelovnike, pojasnili svoj izbor namirnica te njihov značaj za pravilan rast i razvoj, priopćeno je iz Zavoda za odgoj i obrazovanje.

SirokiBrijeg.info