FOTO: Mili Marušić

Iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke smo obaviješteni o jednoj pozitivnoj osobi na prisustvo korona virusa koja je testirana tijekom jučerašnjeg dana. Tijekom jutra su nastavljena testiranja.

Do sada su u ŽZH 64 osobe bilo pozitivne na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 49 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 790 osoba na prostoru ŽZH, najveći broj na području Širokog Brijega.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo kako nije bilo prekršitelja u protekla 24 sata.

Na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije Zapadnohercegovačke osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica za iste.

Apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121.

Stožer CZ ŽZH